|   | 
  • Yeni konut kredisinde ayrıntılar belli oldu


    Yeni konut kredisinde ayrıntılar belli oldu
    İlk kez ev sahibi olmak isteyenlere yönelik düşük faizli konut kredisi çalışmalarında sona gelindi.

    Bankalar şu anda konut kredilerini ortalama yüzde 3.89 faiz oranıyla verirlerken; yeni konut projesi hayata geçerse konut kredilerinin faiz oranlarının yüzde 1.50 hatta yüzde 1.20'ye düşmesi bekleniyor.
     
    Düşük faizli Konut kredisi için kredi değer oranı tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konutu varsa yüzde 75 azaltılarak uygulanacak. 15 yıl vade imkanıyla çıkması beklenen yeni konut kredisinde aylık ödemelerin de yarı yarıya düşmesi planlanıyor.
     
    Mynet'in haberine göre, faiz oranı yüzde 1.20 olarak belirlenirse, 2 milyon TL'lik kredi kullanan kişi 180 ay boyunca ayda 27 bin 174 TL ödeyecek. Faiz oranı yüzde 1.50 olarak belirlenirse, 1 milyon TL'lik kredi kullanan kişi 180 ay boyunca ayda 16 bin 104 TL ödeyecek.Faiz oranı yüzde 1.50 olarak belirlenirse, 2 milyon TL'lik kredi kullanan kişi 180 ay boyunca ayda 32 bin 208 TL ödeyecek.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.