|   | 
  • Yıldız, Kömür Ocağındaki Patlamayla İlgili Açıklama Yaptı


    Yıldız, Kömür Ocağındaki Patlamayla İlgili Açıklama Yaptı
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bulunan kömür ocağında meydana gelen göçükle ilgili olarak, ''Maden İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan incelemeye göre orası kapatılan bir...

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bulunan kömür ocağında meydana gelen göçükle ilgili olarak, ''Maden İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan incelemeye göre orası kapatılan bir ocak ve çalışmalarını o şartlarda uygun bulmadığımız bir ocak'' dedi.
    Bakan Taner Yıldız, Kayseri'de açılan ''4. Kayseri Mobilya Fuarı''nı gezdi. Çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine Nevşehir'deki kömür ocağında meydana gelen patlamayla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, ''Öncelikle orada bir kardeşimiz vefat etti. Kendisine Allah?tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kendilerini inşallah arayacağım. Yaralılarımız da var, 2 tanesinin yanık oranı yüksek. Diğerlerinin durumunun iyi olduğunu öğrendik. Sayın Valimiz ile de sürekli haberleşiyoruz. Bu ocak, Maden İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan incelemelere göre, kapatılan bir ocak ve çalışmalarını o şartlarda uygun bulmadığımız bir ocak. Biliyorsunuz Türkiye?de, yaptığımız denetimlerde özellikle işçi sağlığı ve iş güvenliği denetimlerinde mutabık kaldığımız 114 tane maden ocağını kapattık. Bu da onlardan bir tanesiydi. Şimdi Maden İşleri Genel Müdürlüğümüzden 3 kişilik bir heyet geliyor. Onlar 1-1.5 saat orada olacaklar. Ankara?dan çıktılar. Ocaktaki çalışmalar, eğer o eksikleri düzeltmek için yapılan bir çalışma ise bunu biz makul görürüz ama bu inceleme sonucunda belli olacaktır'' diye konuştu.
    Açıklamasında, ''Orada bir üretim yapmak isteyen, kömür üretimi yapmak için bizden izinsiz girmişlerse bunun müeyyidelerinin ağır olduğunu söylemem lazım'' diyen Bakan Yıldız, ''Şimdi peşin hükümlü davranmıyoruz. Heyetin yapacağı incelemenin sonucunda bunlar meydana çıkacak. Şimdi Nevşehir milletvekillerimiz ile Nevşehir Valimizle ve Sayın Kayseri Valimiz ile beraber yürüttüğümüz çalışmada, oradaki yaralıların özellikle 2 tanesini bir yanık ünitesine aktarmamız gerekiyor. Onları da yerine getireceğiz. Yaralılara geçmiş olsun. Eğer biz bir ocağın kapatılması ile ilgili rapor vermişsek mutlaka o eksikler giderilmeden o ocağa girmenin tehlikeli olduğunu da söylemişiz demektir. Biz her bir işçi kardeşimizin sağlığından da mesulüz. Onların hayati tehlike atlatmasını kesinlikle istemeyiz. Önce her zaman söylediğimiz gibi işçi sağlığımızın, işçi güvenliğimizin sağlanması lazım. Ondan sonra da çalışmalara girmemiz gerekiyor. Ben tekrar taziyelerimi bildiriyorum'' ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.