|   | 
  • Yıldız: 'Türkiye'nin Eskiye Döndürülme Çalışmalarına Müsaade Etmeyeceğ


    Yıldız: 'Türkiye'nin Eskiye Döndürülme Çalışmalarına Müsaade Etmeyeceğ
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, IŞİD'in Suriye sınırındaki Kobani'ye yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşanan şiddet olayları üzerine, 'Türkiye'nin eskiye döndürülme çalışmalarına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz' dedi.

     Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yasa dışı dinleme konusunda "En çok dinlenen bakan olduğu" iddialarına yönelik, "Biz aslında çokça çalıştığımızı düşünüyorduk ama çokça dinlenmişiz" dedi.

    Nükleer Mühendislik Eğitimi almak için Rusya'ya gidecek öğrencileri ve ailelerini bakanlıkta kabul eden Bakan Yıldız, ardından gazetecilerin gündeme sorularını cevapladı.

    IŞİD'in Suriye sınırındaki Kobani'ye yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşanan şiddet olayları ve protesto eylemlerinin hatırlatılması üzerine Yıldız, "Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu ve Türkiye'nin yapısını bozmaya yönelik bir çalışma olduğunu söyleyebilirim. Şiddetle bir yere varılamayacağını birçok ülke daha önce yaşadı ve gördü. Bir yeni Türkiye ile ilgili hedeflerimizi ortaya koyarken eski Türkiye görüntülerini Türkiye'de yer almasına müsaade etmeyeceğiz. Çözüm süreciyle ilgili provokatif ve çözüm sürecinin rafa kaldırılmasıyla ilgili bir kısım kişilerin hedefi olabilir ama biz Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak, bunu diri tutmayı ve Türkiye'nin çözüm süreciyle beraber geleceği noktada bütün tarafların kazanacağını ve bütün vatandaşlarımızın bundan hoşnut olacağı bir yapıyı kurgulamaya çalışıyoruz" karşılığını verdi.

    "Şehit cenazelerinin geri döndürülmeye çalışılmasının kime faydası olduğuna bakın" diye konuşan Yıldız, "Kime zararı var, kime faydası var? Bundan kimler kazanıyorlar, bunlara kimler üzülüyor. Üzülenleri lütfen teyit edin. Biz bu irade olarak şiddet yanlısı her türlü gösterinin karşısında olduğumuzu ve bunlara müsamaha göstermeyeceğimizi bilin. Türkiye'nin eskiye döndürülme çalışmalarına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.