|   | 
  • Yonca kavşak, trafik sorununu kökten çözecek


    Yonca kavşak, trafik sorununu kökten çözecek
    Kayseri-Adana kara yolu üzerindeki Nevşehir yolu bağlantısında inşaatı devam eden ?4 Yapraklı Yonca? şeklindeki kavşakta toplam 74 beton kazık üzerine 2 köprü yapılıyor.

     Kavşağı yapan yüklenici firma yetkilisi Turan Bayraktar, Kayseri-Adana yolu ile Nevşehir yolu ayrımında trafik yoğunluğu olduğunu ifade ederek, ??Buradaki trafik yoğunluğundan dolayı, burada köprülü kavşak projesi var. Bu proje, Kayseri Organize Sanayi?yi de(OSB) bağlıyor. Organize sanayiden gelen araçların buradan daha seri geçmesi için ve kazaları önlemek için köprülü kavşak dediğimiz bir proje. Burada yonca şeklinde bir yapı oluşuyor?? dedi.
    Bu bölgede yapılacak sistemin, trafiği rahatlatmayla birlikte, güzergahta meydana gelen ve çoğu ölümle sonuçlanan kazaları da büyük oranda önleyeceğini kaydeden Bayraktar, şunları söyledi:
    ''Bu yapıda 2 tane köprümüz var. Biri, DDY rayları üzerinden geçen DDY Köprüsü. O köprü, organizeden gelen yolumuzun bağlantısını oluşturuyor. Bir de ana köprümüz var, Garipçe Köprüsü. Bu köprü de üst geçit ve alttan geçişi sağlayacak kollardan oluşan bir köprü, kavşak köprüsü. Hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Diyebilirim ki, çift vardiya şeklinde çalışıyoruz. Kasım ayının 20?sinde ya da Kasım ayının sonunda burayı biz teslim etmeyi düşünüyoruz. İşin aciliyeti ve trafiğin çok yoğun olmasından dolayı bir dahaki seneye kalma şansı yok. Böyle bir şey olduğunda çok büyük sıkıntılar yaşayacağımızdan dolayı hızlı çalışıyoruz. Hem bölge olarak hem de buradaki trafiğin akışından dolayı, bunun ivedilikle bitirilmesini istiyoruz.''
    SIFIR KAZA
    Proje bittiğinde bölgedeki trafik sorununun da biteceğini ve çok uzun yıllar bu yollar ile kavşağın trafik yükünü rahatlıkla kaldırabileceğini ifade eden Bayraktar, ''Proje bittiğinde burada yüzde 100 değişiklik olacak. Müthiş bir rahatlama olacak. Yani burada hemen hemen sıfır kaza diyebileceğimiz bir noktaya geleceğiz?? dedi.
    Turan Bayraktar, bölgede sık sık ölümlü trafik kazalarının meydana geldiğini, bunu önlemek için böyle bir projeye başlanıldığını kaydetti. Bayraktar, ?7Burada çok ciddi anlamda ölümlü trafik kazaları oluyordu. Bu kavşağın üzerinde çok yoğun bir trafik yükü var. Sürekli araç trafiği var ama bu proje uygulamaya geçtiği vakit, trafiğe açıldığı vakit kesinlikle 50 yıl götürecek bir yapı oluşacak. Çok mükemmel bir yapı oluşuyor. Trafiği müthiş derecede rahatlatacak. Çünkü Organize?nin eski haliyle buraya bağlanması mümkün değildi. Yapılacak köprülü kavşak burayı rahatlatıyor. Buradaki sorunu kökten çözüyor'' ifadelerini kullandı.
    EMSALLERİNDEN ÇOK UCUZ
    Yonca şeklindeki köprülü kavşağın Türkiye?de ve dünyada da benzerleri bulunduğunu vurgulayan Turan Bayraktar, ''Ancak aynı emsaldeki köprüler, 18-20 milyar Tl.?ye mal olurken, bizim maliyetimiz sadece 7 milyar TL. Tam olarak 6 milyar 686 milyon TL. gibi bir maliyetle burayı teslim etmeye çalışıyoruz?? diye konuştu.
    Bayraktar, köprülü kavşakta çok büyük emek, çalışma ve yatırımın söz konusu olduğunu belirterek, ''Burada 74 tane 25 metre derinliğe inen kazığımız var. Yani 25,26?lık demirlerle tabana sondaj yapıp, fore kazıklarla tabana inip kazıklar oluşturuyoruz. Yani kolay bir iş değil. Bayağı emek ve zaman isteyen bir iş. Ama biz burayı bitirip, sorunu en kısa sürede çözmek için mobilize hizmetlerimizi sunduk ve bu çalışmayla Kasım ayının sonu gibi teslim edeceğiz yolumuzu?? dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.