|   | 
  • Yozgat’ta Deniz Mi Varmış?


    Yozgat’ta Deniz Mi Varmış?

    Yozgat’ın Şefaatli ilçesi Osmanlı köyü civarında bulunan su altı dünyasına ait fosiller, bölgenin bir zamanlar deniz olduğu iddialarını güçlendiriyor.

    Eski adıyla Deller şimdiki adıyla Osmanlı köyü sakinleri tarafından özellikle bağlık ve bahçelik alanlarda bulunan deniz kabuğu, deniz minaresi ve vatoz fosilleri Yozgat ve civarının suyla kaplı olduğunun göstergesi olarak kabul ediliyor.

    Köy civarında gittikleri her yerde fosiller bulduklarını ifade eden köy sakinleri, bölgede yapılacak olan bilimsel çalışmalar ile daha net bilgilere ulaşılabileceğini ifade ediyor.

    Kırşehir’de de Bulunmuştu

    Öte yandan Ahi Evran Üniversitesi Antropoloji Bölümü tarafından 2016 yılında yapılan bir yüzey araştırmasında Kırşehir-Yozgat hattında 40 milyon yıl öncesine tarihlenen kabuklu ve kabuksuz yumuşakçalar, deniz minareleri, denizyıldızları, midyeler ve derisi dikenliler bulunmuştu.

    Kırşehir’in Mucur ilçesi Karakuyu köyünde bulunan bu kalıntılara paralel olarak Yozgat’ın Şefaatli ilçesi Osmanlı köyünde ortaya çıkan deniz kabuğu, deniz minaresi ve bazı sert kabuklu fosiller Anadolu’nun coğrafi tarihine ışık tutacak gibi görünüyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.