|   | 
  • Yurtta hava durumu


    Yurtta hava durumu

    Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Tekirdağ, Mersin, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Samsun ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde zamanla karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışı şeklinde olması bekleniyor, Yağışların Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) Antalya merkezi ile Serik çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor. 
    Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığıülkenin batı kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle güney ve güneydoğu, Güneydoğu Anadolu ile yarın öğle saatlerinden sonra Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. 
    Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 
    Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinden sonra hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5 
    İstanbul: Parçalı çok bulutlu ve hafif yağmurlu 12 
    İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 14 
    Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 12 
    Adana: Parçalı bulutlu 14 
    Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; kuvvetli, il merkezi ile Serik çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.) 15 
    Samsun: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 14 
    Trabzon: Parçalı bulutlu 13 
    Erzurum: Parçalı ve az bulutlu -10 
    Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 7 

    Kayseri:Puslu -11




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.