|   | 
  • Yahyalı Belediyesinde Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandi


    Yahyalı Belediyesinde Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandi
    Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Bem-Bir-Sen ile Yahyalı Belediyesi arasında Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.Sözleşmenin imzalanmasıyla ilgili yapılan açıklamada, ''Anayasanın 23.09.2010 tarihinde değişen 53. maddesi doğrultusunda kamu...

    Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Bem-Bir-Sen ile Yahyalı Belediyesi arasında Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.
    Sözleşmenin imzalanmasıyla ilgili yapılan açıklamada, ''Anayasanın 23.09.2010 tarihinde değişen 53. maddesi doğrultusunda kamu görevlilerine toplu sözleşme yapma hakkı tanınmıştır. Ülkemizinde imzalamış olduğu Uluslararası çalışma örgütü (İLO) sözleşmeleri Anayasamızın 90. maddesi kapsamında mevzuatımıza bağlayıcı hükümler oluşturmaktadır.Bu çerçevede 4688 sayılı kamu Görevlileri ve Sendikaları Kanununda değişiklik yapan 6289 sayılı kanun 11 Nisan 2012 tarih ve 28261 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu çerçevede yapılan sözleşme ile sözleşmenin tarafı olan 27 çalışanın ekonomik durumunu işverenin mali gücünün elverdiği ölçüde insanca yaşamını sağlamak, bilgi ve becerilerini geliştirmek aynı işi yapan kişiler arasında ücret dengesini sağlamak, çalışma performansını artırmak amacıyla, bir önceki sözleşme üzerinden yaklaşık yüzde 25 artış yapılmıştır'' denildi.
    Sözleşmeyi, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, sendikayı temsilen BEM-BİR-SEN Kayseri Şube Başkanı Mehmet Karakaş ve belediye sendika temsilcisi imzaladı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.