|   | 
  • ?Çocuklarda içe basma problemi önemsenmeli?


    ?Çocuklarda içe basma problemi önemsenmeli?
    Ortopedi ve Tramvatoloji Uzmanı Dr. Özgün Erçeltik, çocuklarda içe basmanın sık görülen ve önemsenmesi gereken bir sağlık problemi olduğunu ifade ederek, ?Aileler çocuklarının yürüyüşünü kontrol etmeliler.

    Ortopedi ve Tramvatoloji Uzmanı Dr. Özgün Erçeltik, çocuklarda içe basmanın sık görülen ve önemsenmesi gereken bir sağlık problemi olduğunu ifade ederek, ?Aileler çocuklarının yürüyüşünü kontrol etmeliler. Ebeveynler tarafından küçük yaşta fark edilemeyen içe basma, çocuk 4-7 yaş aralığına geldiğinde ayakkabısının sürekli iç tarafının yıpranmasıyla kendini gösterir.? dedi. 

    Çocuklarda içe basmanın nedenleri ve tedavisi ile ilgili açıklama yapan Acıbadem Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Tramvatoloji Uzmanı Dr. Özgün Erçeltik, şunları söyledi; ?İster dışarıdan fark edilebilen isterse de kendini ayakkabının iç tarafının daha hızlı bozulmasıyla ortaya çıkaran bir durum olsun, içe basma çocukluk çağında önemsenmesi gereken bir durumdur. İçe basmanın nedenleri, ayak ön kısmının yapısından, ayak tabanındaki düzleşmeden ( düz tabanlık ), ayak, baldır ve kalçadaki kas dengesizliği ve kalça ekleminin öne doğru olan fazla dönüklüğünden kaynaklanabilmektedir.?

    Dr. Özgün Erçeltik, ebeveynlerin 'sorunu çözeriz' mantığıyla çoğu zaman çocuklarına yanlış tabanlıklar giydirdiğini ve belki de ileriye dönük az bir problem oluşturacak durumu daha da problemli hale getirebildiklerini de söyledi. Dr. Erçeltik, ?Anne ve babalar, çocuklarında düztabanlık veya içe basma gibi bir sorun olduğunu fark ettiklerinde, erken dönemde gerekli tetkik ve uygun tedavi için ortopedi hekimine başvurmalılar. Çocuklarda içe basma sorununun erken yaşta tedavi edilmesi önemlidir. Aksi halde ilerleyen süreçlerde cerrahi müdahalelerde bulunmak gerekebilir. İçe basma sorunu yaşayan çocuklar uzun süreli takibe alınırlar. İçe basan çocuklara da ailelerine de oturma pozisyonları hakkında bilgilendirme yapılır. Çocukların basış bozukluğu yaşamamaları adına ailelere ayakkabı alırken de önemli sorumluluklar düşmektedir.? diye konuştu. 

    Dr. Özgün Erçeltik, ayakkabı alırken dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı; Çocuklara alınan ayakkabılar rahat, hafif, esnek ve kolay giyilip çıkarılabilir olmalı. Ayakkabı, topuğu tam olarak sararak desteklemeli. Ayakkabı, ayak tarak kısmının genişliği ile uyumlu olmalı ve sıkmamalı. Ayakkabının iç kısmı, ayağın iç kavisini destekleyici özelliğe sahip olmalı. 




    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.