|   | 
  • İndirim benzine de yansıyacak mı?


    İndirim benzine de yansıyacak mı?
    Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalarla birlikte, benzin ve motorin fiyatları da sürekli değişen indirim ve zam haberleriyle takip ediliyor.

    Dolar/TL kuru yüksek seyretse de, petrol fiyatlarındaki düşüş, akaryakıt fiyatlarında bir miktar indirimi beraberinde getiriyor. Gece yarısından itibaren motorin fiyatlarında 1 lira 34 kuruşluk bir indirim öngörülüyor. Benzin grubunda ise fiyat değişikliği beklenmiyor.
     
    Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı 37.64 lira, benzinin litresi ise ortalama 34.53 lira olarak satılıyor. Motorin Ankara'da 36.92 TL'ye, İzmir'de ise 37.13 TL'ye gerileyecek. Benzin litre fiyatı ise Ankara'da ortalama 35.26 TL, İzmir'de ise 35.40 TL seviyesinde bulunuyor.
     
    Brent petrol fiyatlarındaki düşüşün nedenleri arasında ABD'nin ihracat artışı ve OPEC+'nın planladığı üretim kesintilerine dair belirsizliklerin arz fazlası endişelerini artırması yer alıyor. Bu gelişmeler sonucunda Brent petrol, son dört günde yüzde 7'den fazla bir düşüş yaşadıktan sonra varil başına 77 doların üzerinde işlem görürken, ABD ham petrolü 72 dolar seviyelerinde yer aldı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.