|   | 
  • Açık Havada Yapılan Spor, Spor Salonunda Yapılandan Daha Fazla Yağ Yak


    Açık Havada Yapılan Spor, Spor Salonunda Yapılandan Daha Fazla Yağ Yak
    Kayseri Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, açık havada yapılan sporların, salon sporlarına göre daha fazla yağ yakımı sağladığını söyledi.Kayseri Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, spor tercihinin vücut tipine göre...

    Kayseri Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, açık havada yapılan sporların, salon sporlarına göre daha fazla yağ yakımı sağladığını söyledi.
    Kayseri Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, spor tercihinin vücut tipine göre yapılması gerektiğini, aksi takdirde sporun kilo aldırabileceğini ifade etti. Aerobik adı verilen, açık havada yapılan sporların, anaerobik yani salon sporlarına göre vücutta daha fazla yağ yakımı sağladığına dikkat çeken Diyetisyen Duygu Deniz, kişinin amacına ve vücut tipine göre spor türü tercih etmesi gerektiğini belirtti. Spor salonunda spor yapmanın amacının kas kitlesini artırarak, vücuda sıkı bir görünüm vermek olduğunu vurgulayan Diyetisyen Duygu Deniz, ?Kişi aşırı kilolu ise vücut geliştirme hareketlerini ve salon sporlarını önermiyoruz. Ama kişi ortalama kiloda ise hem yürüyüş yaparak kilo verebilir hem de ağırlık çalışarak vücudunu sıkılaştırabilir. Ya da kişi kilosundan memnunsa sadece vücudunu sıkılaştırmak istiyorsa o zaman sadece salon sporunu tercih edebilir. Kilo vermek istiyorsa da, yürüyüş ya da koşu gibi açık havadaki egzersizleri yaparsa daha çok yağ yakar? diye konuştu. Spor yapılmasına rağmen kilo alınmasının bir başka nedeninin de, ağır yapılan sporlardan sonra yanlış beslenme olduğuna dikkat çeken Deniz, ?Eğer kişi özellikle akşam saatlerinde çok yoğun tempoda spor yapıyor ve bundan sonra da şekeri düştüğü için yanlış besleniyorsa, bundan dolayı da kilo alır. Bu nedenle spora aç gidilmemeli, uygun biçimde beslenilmelidir? ifadelerini kullandı.
    ?AZ AMA DÜZENLİ SPOR DAHA SAĞLIKLI?
    Kısa sürelerle ağır sporlar yapmak yerine az ve düzenli spor yapmanın daha sağlıklı olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Duygu Deniz, ?Ağır sporlar beraberinde bıkkınlığı da getiriyor. Bırakılması halinde de verilen kilolar fazlasıyla alınıyor. Bu nedenle hem yaz hem de kış aylarında en azından az olsa bile yürüyüşler düzenli yapılabilir ya da haftada birkaç gün yüzmeye gidebilirler? şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.