|   | 
  • Akıllı lensler herkes için akıllıca olmayabilir


    Akıllı lensler herkes için akıllıca olmayabilir
    Doç. Dr. Cafer Tanrıverdi, halk arasında "akıllı lens" olarak bilinen multifokal göz içi merceklerle ilgili uyarılarda bulundu.

    Tanrıverdi, bu işlemin herkese yapılamayacağını ve uygun olmayan durumlarda istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabileceğini belirtti. İşlemin genellikle katarakt nedeniyle ameliyat gereken hastalara uygulandığını söyleyen Tanrıverdi, ancak uygun hastaların göz anatomisinin sağlıklı olması gerektiğini vurguladı.
     
    Tanrıverdi, akıllı lensin özellikle 45 yaş üstü hastalara uygulanan bir tedavi olduğunu ifade ederek, ağır göz kuruluğu, diyabet veya göz tansiyonu gibi durumları olan hastaların bu işlemi tercih etmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, göz açılarına dikkat edilmesi gerektiğini ve uygun olmayan hastalarda mercek değişimi dışında düzeltmenin mümkün olmadığını sözlerine ekledi.
     
    Tanrıverdi, hastaların bu tür ameliyatlar için bilinçli bir şekilde deneyimli bir hastane ve hekime başvurmalarını ve karar vermeden önce detaylı bir görüşme yapmalarını önerdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.