|   | 
  • Akıllı bastona ilgi büyük


    Akıllı bastona ilgi büyük
    Yaşlılar için üzerinde amortisör, pusula ve el feneri bulunan yeni nesil baston geliştirildi.

     Baston, yaşlıların yolunu bulmalarına yardımcı olmanın yanı sıra yolun durumuna göre baston üzerinde bulunan amortisör yardımıyla kontrol etme özelliği taşıyor. Bir dönem internet üzerinde satışa sunulan akıllı baston, şimdi seyyar satıcıların tezgâhlarına kadar geldi. Fonksiyonları ile yaşlıların büyük ilgi gösterdiği baston 20 liradan alıcı buluyor. Giderek artan yaşlı nüfusun kullanması için üretilen bastonların ayrıca katlanabilir olması bastona olan ilginin daha da artmasına neden oluyor.Bir araba kazasında sakatlık geçiren bir vatandaşın mucidi olarak bilinen akıllı baston özellikleriyle dikkat çekiyor. Geleneksel bastonların tasarımları ve fonksiyonlarından mutlu olmayan Tayvanlı bir kişi, Slik-Stick adında yeni bir tasarım geliştirdi. Bir sanat eseri olan bu çubukta katlanabilme özelliği, LED fener ve milin altında parlayan kırmızı ışıklar var. Aynı zamandabastonda kullanıcı rahatsız hissettiğinde ve ilaca ihtiyaç duyduğunda ya da bir sorun yaşadığında çalan bir alarm sistemi var. Bütün bunlar elle çalışıyor. Bir hareket mekanizması birkaç dakikalık enerji üretiyor. Ancak kullanıcı hareket mekanizmasını kullanamazsa baston aynı zamanda prizle şarj edilebiliyor. Bu bastonda aynı zamanda eğilmeden yerden anahtarları alabilmeyi sağlayan güçlü bir mıknatıs bulunuyor.Ahmetli köyünde ikamet eden 70 yaşındaki Ali Kalkın teknolojik bastondan aldığını ve çok memnun olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: ?Zaman ilerledikçe insan yürürkenbaston gibi bir takım dayanaklara ihtiyaç duyabiliyor. Daha önce bu tür bastonların varlığından haberdar oldum. Köyüme gelen seyyarlar tarafından satıldığını görünce aldım. Üzerinde pusula olması, yolun durumuna göre amortisörün harekete geçmesi ve el feneri bulunması bu bastonu almak için yeterli sebep olarak görülüyor. 20 lira verdim ve şuan kullanıyorum. Oldukça memnunum. Bastona ihtiyaç duyan her yaşlıya tavsiye ediyorum.?
    Öte yandan baston satıcısı Nihat Elçi, günde onlarca bu bastondan sattığını belirterek şunları söyledi: ?Teknolojik bastondan günde onlarca satıyorum. Yaşlılar büyük ilgi gösteriyor. Bu ürün hem yaşlıların işine yarıyor hem de benim para kazanmama neden oluyor.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.