|   | 
  • Asgari ücretlilere bir müjde daha!


    Asgari ücretlilere bir müjde daha!
    Yılbaşından itibaren devreye girmesi beklenen AGİ seçeneği çalışanın maaşına en az 70 liralık artış getirecek.

    Yılbaşından itibaren devreye girmesi beklenen asgari ücretin işverene maliyetini azaltacak alternatifler arasında yer alan AGİ seçeneği çalışanın maaşına en az 70 liralık artış getirecek.
     
     
    AGİ oranının en üst seviye olan yüzde 85’e yükseltilmesi halinde sadece asgari ücretliler değil, memurlar dahil tüm çalışanlar en üst seviyeden AGİ almaya başlayacaklar. AGİ seçeneği brüt asgari ücreti bin 646 liradan yaklaşık bin 540 liraya çekecek. Böylece işverenin yükü 106 lira civarında düşecek. Brüt asgari ücret düşeceği için işverenin kıdem tazminatı yükü de ciddi manada azalacak. Ancak bu seçenek Maliye için çok büyük vergi kaybı olacak. Çünkü sadece asgari ücretliler değil, tüm çalışanların ödediği vergi düşecek, maaşlar artacak.
     
     
    Asgari ücrete uygulanan yüzde 15’lik Gelir Vergisi’nin 5 puan indirimle yüzde 10’a indirilmesi de tartışılıyor. Maliye’nin vergi kaybına yol açacağı için karşı çıktığı bu indirimi hem işveren, hem de işçi kesimi destekliyor. Böyle bir indirim olması halinde asgari ücret yine bin 300 lira olacak ancak tüm çalışanların maaşı artış gösterecek.
     




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.