|   | 
  • Canını seven sakın bu çorbayı içmesin!


    Canını seven sakın bu çorbayı içmesin!
    Kimi zaman çorba yapmaya üşendiğiniz de, marketten satın alınan ve sadece 5-6 dakika içerisinde servise hazır hale gelen hazır çorbalar kanser riskini arttırıyor.

    Hazır çorbalar son yıllarda çok popüler oldu. Bunun sebebi kolay, ucuz ve çabuk olmaları. Bunları yiyen insanlar sağlıklı olmadığını bilse de hamburger, dürüm, patates kızartması veya diğer ayaküstü yiyeceklere göre daha sağlıklı olduğunu düşünüyorlar.
     
    Ancak hazır çorbalar vücut için bir çok zarar barındırıyor. Gırtlak kanseri olma riskini tetikleyen hazır çorbaların sindirimide bir hayli zor. İki saat sonra bile bu çorbalar midede bütün olarak kalıyor. Ev yapımı eriştelere oranla çok daha fazla bir süre. Bu bulgu zayıf sindirime olan etkisiyle dikkat çekiyor.
     
    Bu konuda, “hazır çorba tüketen, kanser satın alır” gibi yorumları ciddiye almanızda yarar var. Çorbanızı hazır almak yerine, evinizde doğal ve taze sebzelerle yapmanız çok daha sağlıklı olacaktır. Onun yerine hiç yapmamak bile daha doğru bir seçenek. Çorba, özellikle ramazan aylarında çok sık tüketilen bir yiyecek olmakla birlikte, uzun süre aç kaldıktan sonra mideye ilk yollanan yiyecektir.
     
    Hazır çorbalar besleyici öğelerin yerine katkı maddeleri içerir. Bu katkı maddeleri midede kalır ve bu da uzun süren sindirme çabası sırasında bir çok ciddi sağlık sorununu da beraberinde getirir. 




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.