|   | 
  • ÇANTA AĞIRLIĞI ÇOCUK AĞIRLIĞININ YÜZDE ONUNU GEÇMEMESİ LAZIM


    ÇANTA AĞIRLIĞI ÇOCUK AĞIRLIĞININ YÜZDE ONUNU GEÇMEMESİ LAZIM
    Özel Memorial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu ?Çanta ağırlığı çocuk ağırlığının yüzde omumu geçmemesi lazım? dedi.Özel Memorial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu...

    Özel Memorial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu ?Çanta ağırlığı çocuk ağırlığının yüzde omumu geçmemesi lazım? dedi.
    Özel Memorial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu ?Çanta ağırlığı çocuk ağırlığının yüzde onunu geçmemesi lazım. 40 kiloluk bir çocuğa 4 kilodan ağır bir çanta giydirmememiz gerekiyor? dedi.
    Çantaları tek omuzda taşımamak gerektirdiğini belirten Karaoğlu ? Okula yeni başlayan öğrenciler için ikinci bir husus ise çantayı her zaman tek omuzu üzerine aldığında fazla yükleme yapmış oluyoruz. Buda çocuk gelişimi için önemlidir. Buna dikkat etmek lazım. Mümkünse çantayı iki omuzunuz üzerine alarak eşit ağırlığı omuzlar üzerine alınması lazımdır. Bu çocuklara öğütlenmesi gerekiyor. Bazen sırt çantası iki askılı olmasına rağmen biraz moda oluğu için, arkadaşlarında öyle gördüğü için tek omuzun da çanta kullanıyor öğrenciler bunu çocuklara mutlaka anlatmak lazımdır? diye konuştu.
    Karaoğlu ? Bunun dışında tek omuza atılmalık çantalar kullanılıyorsa bunu değiştirerek kullanması lazım. Oluşturacak sorunlar ise boyun, omuz ve sırt ağrıları ve bel ağrıları yapabilir bunlara dikkat etmemiz gerekmektedir? ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.