|   | 
  • Çeçenistan Başbakanı Edelgeriyev KAYSO'yu Ziyaret Etti


    Çeçenistan Başbakanı Edelgeriyev KAYSO'yu Ziyaret Etti
    Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgeriyev ve beraberindeki heyet, Kayseri Sanayi Odası?nı (KAYSO) ziyaret etti.

     Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgeriyev ve beraberindeki heyet, Kayseri Sanayi Odası?nı (KAYSO) ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KAYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Büyüksimitçi, misafirlere şehrin sanayisi hakkında bilgiler verdi. KAYSO'nun 1966 yılında kurulduğunu ve bin 200 civarında üyesi olduğunu belirterek, 26 meslek grubuna ve 52 meclis üyesine sahip olduğunu söyledi. Büyüksimitci, Kayserili sanayicilerin üç organize sanayi ve bir serbest bölgedeki toplam 42 milyon metrekarelik alanda mobilya, gıda ve metal ürünleri başta olmak üzere birçok sektörde üretim yaptığını kaydetti.

    Başbakan Edelgeriyev de Kayseri?de bulunmaktan memnun olduğunu belirterek, örnek almaları gereken birçok konu olduğunu söyledi. Bu ziyarette birçok görüşmeler yaptıklarını ve dostluklar edindiklerini açıklayan Edelgeriyev, ?Dostluklardan güven doğar ve ancak bu güvenle işbirlikleri oluşur. Ziyaretimiz esnasında birçok işadamıyla görüştük ve Türk mallarını Çeçenistan üzerinden Rusya pazarına pazarlamaları konusunda anlaşmalar yaptık. Akraba ve iki dost ülke olarak, aramızdaki bu işbirliklerinin artarak devam etmesini umuyorum. Bizimle iş yapmak isteyen Türk şirketlerine, bizzat elimden gelen her türlü desteği vereceğim.? diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.