|   | 
  • Çocuklarda Gazlı İçeceklere Dikkat!


    Çocuklarda Gazlı İçeceklere Dikkat!
    Sağlıklı beslenmek ve besin değeri yüksek gıdaları dengeli bir şekilde tercih etmek çocukluk döneminde başlaması gereken bir alışkanlık.

    Sağlıklı beslenmek ve besin değeri yüksek gıdaları dengeli bir şekilde tercih etmek çocukluk döneminde başlaması gereken bir alışkanlık. Doğru beslenen çocuklar, hayatlarının kalanında da bu alışkanlığı daha rahat devam ettirebiliyor. Bu nedenle okul çağındaki çocukların evden uzakta oldukları saatlerde yedikleri şeylerin de kontrol altında tutulması gerekiyor. Özellikle ilkokul dönemindeki çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimleri için tüm öğünleri doğru şekilde yapmaları gerekiyor. Özelliklede öğünleri doğru yapmayarak kantinden beslenen çocukları ise uzmanlar uyarıyor.

    Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Duygu Deniz kahvaltı yerine cips, bisküvi gibi yenen yiyecekler dengesiz beslenmeye sebep olduğunu söyleyerek sağlıklı bir şekilde beslenilmesi gerektiğini belirtti.

    ?İlköğretim çağındaki çocukların yeterli ve dengeli beslenmesinde okuldaki yeme alışkanlıkları da çok önemli. Özellikle kantinden aldıkları yiyeceklere çocuklarımızın çok dikkat etmesi gerekiyor. Mutlaka evden çıkmadan önce kahvaltı yaptırmayı önerdiğimiz için kantinde de alabileceği yiyeceklerin çok fazla abur cubur içermeyen kahvaltı öğünü yapmasa bile orada daha sağlıklı seçebileceği yiyecekler bulunması gerekiyor. Örneğin cips, bisküvi çeşitleri gibi yiyecekleri çocuklar kahvaltı yerine tercih ederse yetersiz ve dengesiz beslenmiş olacaktır. Eğer çocuğumuz kilo almaya yatkınsa buda git gide çocuğunuzda kilo artışına yağlanmaya sebep olacaktır. Bu yüzden çocuklara kantinlerden alış veriş yaparken dengeli ve sağlıklı yiyecekler seçmelerini mutlaka önermemiz gerekirse de kantinlerde daha sağlıklı yiyeceklerin satılmasını sağlamamız gerekir.?

    Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Duygu Deniz çocukların kantinlerden beslenmede dikkat etmesi gerektiğini belirterek gazlı ve şekerli içecekler ile cips, bisküvi tarzı yiyeceklerin çocuklarda hem kemik gelişimini etkilediğini hem de aşırı kilo alımına sebep olduğunu söyledi.

    ?Gazlı içecekler içerisinde çok fazla kafein bulundurur. Bu yüzden fazla kafein alımı özellikle çocukların kemik gelişimine zararlı yönde etkisi olacaktır, kolalı şekerli içeceklerde kafein tüketimi fazla olacağı için çocukların büyüme ve gelişmesinde sıkıntılar olur. Aynı zamanda asitli ve kolalı içecekleri fazla tüketmek yine çocukların özelliklede kilo almaya meyilliyse bu çocuk obeziteye meyilliyse kilo alımına sebep olacaktır bu yüzden kantinlerde çok fazla kolalı, gazlı içecekler almamalarını tavsiye ediyoruz. Şekerli biçecekleri tükettikleri zaman hem hem enerji kalori alımı fazla olacaktır herhangi bir faydası olmayacağı gibi çocukların hem kemik gelişimi etkilenecektir hem de kilo artışına sebep olacaktır.?

    Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Duygu Deniz kantinlerde çocukların gazlı, şekerli içecekler yerine ayran süt gibi içecekleri tercih etmeleri gerektiğini belirtti.

    ?Eğer çocuklar bir şey içmek istiyorsa gazlı içecekler ve şekerli içecekler yerine ayran ve süt gibi hatta kefir gibi içecekleri tercih etmeleri çocuklar için daha sağlıklı olacaktır. Yine kahvaltı yerine kek, cips ya da bisküvi gibi şeyleri tercih etmesinden ziyade işte tost, peynirli poğaça, ev yapımı sağlıklı bir poğaça tercih etmesi daha doğru olacaktır. Bu yüzden çocuklarımızı iyi yönlendirmeliyiz. Kantinlerde de sağlıksız satılan yiyecekleri de mutlaka çocuklarımızdan uzak tutmamız gerekiyor. Çocuklarda sağlıklı ve dengeli bir beslenme için bunlara dikkat edilmesi gerekiyor.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.