|   | 
  • D Vitamini Eksikliği Depresyona Neden Olabilir


    D Vitamini Eksikliği Depresyona Neden Olabilir
    Modern Dünyam Hastanesinde görevli İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Raşit Feyzi, D vitamini eksikliği hastalığı ile ilgili bilgiler verdi. Feyzi, D vitamini eksikliği olan hastaların güneş ışığından faydalanmasını önerdi.

    Modern Dünyam Hastanesinde görevli İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Raşit Feyzi, hastalarda görülen D vitamini eksikliği ile ilgili bilgiler verdi. Feyzi D vitamini eksikliği ile ilgili olarak, "D vitamin eksikliği toplumun yaklaşık yüzde 30?unda görülmektedir. Özelliği güneş ışığı az alan kişilerde görülüyor. Kapalı alanlarda çalışanlarda özellikle D vitamini eksikliği olabilir. İlk 1 yaşına kadar çocuklarda güneş ışığı az aldıklarından dolayı D vitamini eksikliği olabilir. D vitamini aldığımız takviyelerle vücudun yüzde 5-10 oranında ihtiyacını karşılamaktadır. D vitamini eksikliği yüzde 90-95 oranında güneş ışığı ile tamamlanmaktadır. D vitamini eksikliği belirtileri özellikle halsizlik, yorgunluk, kemik ağrıları, unutkanlık, güçsüzlük şeklinde olabilir. D vitamini eksikliği bunun yanısıra depresyona da neden olabilir" diye konuştu.
    Feyzi ayrıca, "D vitamini kaynakları olarak yağlı balık, yağlarda özellikle teryağı, yumurta yenilebilir ama bu dediğim gibi vücut ihtiyacının yüzde 5-10?nunu karşılamaktadır. D vitamini eksikliği genellikle güneş ışığı ile karşılanmaktadır. Özellikle vücut ağrısı, sırt ağrısı, kemik ağrısı olan hastalarda yorgunluk, unutkanlık, depresyon olduğunda kanda D vitamini düzeyine baktırmalarını tavsiye edebilirim" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.