|   | 
  • Diş Eti Kanaması Hastalık Habercisi Olabilir


    Diş Eti Kanaması Hastalık Habercisi Olabilir
    Acıbadem Kayseri Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Diş Hekimi Venhar Susal Bahçeçioğlu, diş etindeki kanamanın, diş eti hastalıklarının önemli belirtisi olabileceğini belirtti.

    Bahçecioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, periodontal hastalıkların, diş çürüğü kadar yaygın görülen ve diş kaybına neden olan önemli bir sağlık problemi oluşturduğunu ifade etti. 

    Bu hastalığın belirtilerinin genellikle zor anlaşıldığını belirten Bahçeçioğlu, sağlıklı diş etinin soluk pembe renkli, mat, yüzeyi portakal kabuğu gibi girintili çıkıntılı olduğunu, hastalık durumunda ise diş eti kanaması, renk ve yüzey özelliklerinde değişim, taş, çekilme ve dişlerin uzaması gibi olumsuzlukların görüldüğünü vurguladı.

    Bahçecioğlu, diş eti hastalıklarının en önemli sebebinin, ağzın temizlenmemesinden dolayı dişlerin yüzeyinde, diş eti birleşimine yerleşen, milyonlarca mikroptan oluşan birikintilerin neden olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

    ''Tedaviye ne kadar erken başlanırsa o kadar başarılı sonuç elde edilir. Tedavinin ilk aşaması ağız bakımı ve dişler üzerinden plak, diş taşı ve lekeleri uzaklaştırmak için diş yüzeylerinin temizlenmesidir. Bu iki üç seansta gerçekleştirilir. Hastalığın ilerlediği vakalarda operasyonlar tedavinin ikinci aşamasını oluşturur. Hastalık sadece diş etlerinde ise başlangıç tedavisine rağmen iltihap ve büyüme varsa, bu diş eti kesilerek uzaklaştırılır ve yara yüzeyi bir hafta süreyle pat ile korunur. Eğer hastalık daha ileri safhasında ise yani kemik erimesi varsa, diş eti kaldırılır, iltihaplı dokular temizlenir, kemik düzeltilir, diş eti kemiği örtecek biçimde yerleştirilir ve dikiş atılır. Dikişler ise bir hafta sonra alınır.''



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.