|   | 
  • Dünyada 1 milyon çocuk anne sütü alamadığı için hayatını kaybediyor


    Dünyada 1 milyon çocuk anne sütü alamadığı için hayatını kaybediyor
    Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Göğebakan, dünyada her yıl 1 milyondan fazla bebek ve çocuk anne sütü ile beslenemediği için ishal, solunum yolu enfeksiyonları ve benzeri diğer enfeksiyonlardan dolayı hayatını kaybettiğini ifade etti.

     Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Göğebakan, dünyada her yıl 1 milyondan fazla bebek ve çocuk anne sütü ile beslenemediği için ishal, solunum yolu enfeksiyonları ve benzeri diğer enfeksiyonlardan dolayı hayatını kaybettiğini ifade etti. 

    Sağlıklı nesiller yetiştirmek için anne sütüyle beslemenin teşvik edilmesi ve toplumda bu konuya duyarlılık oluşturmak adına 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası olarak kabul ediliyor. Ek gıdalarla birlikte en az 1 yaşına kadar, mümkünse 2 yaşına kadar anne sütü verilmesi öneriliyor.

    Anne sütü ile beslenmenin önemine dikkat çeken Acıbadem Kayseri Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Göğebakan, yaptığı açıklamada şunları söyledi; ?Bebekler için şüphesiz en değerli besin anne sütüdür. Anne sütünün, bebek ve anne açısından yararları çok yönlüdür. Anne sütü ve doğumdan sonra gelen ilk sarı süt, bebek için çok önemlidir, çünkü bebeği hastalıklara karşı korur, bebeğin ilk aşısıdır. Dünyada her yıl 1 milyondan fazla bebek ve çocuk anne sütü ile beslenemediği için ishal, solunum yolu enfeksiyonları ve benzeri diğer enfeksiyonlardan dolayı kaybedilmektedir. Anne sütü, bebeğin ilk altı ay ihtiyacı olan protein, yağ, demir, vitamin gibi her türlü besin değerini içeren ideal besin kaynağıdır. Ayrıca anne sütü bebeğinizin, diğer besinlerle beslenen bebeklere göre daha zeki olmasına katkı sağlar.?

    Dr. Mustafa Göğebakan, anne sütünün faydalarını da şöyle sıraladı: Bebeği ishal, solunum yolu hastalıkları ve orta kulak iltihaplarından korur. Gaz sancısı ve kabızlığı azaltır. Yenidoğan sarılığının geçmesini hızlandırır. Ani bebek ölümü sendromunu azaltır. Besin alerjisi riskini azaltır. Obeziteyi ve kalp hastalıklarını azaltır. Anne sütü mükemmel bir besin içeriğine sahiptir. Tüm besinlerin, hormonların ve büyüme için gerekli proteinlerin eşsiz bir karışımıdır. İçeriği de bebeğin ihtiyacına göre değişir. Bu içerik anneden anneye, günden güne, saatten saate ve emzirme süresince değişiklikler gösterir. Astım riskini azaltır. Bebeklerdeki pişiği azaltır. Bebeğin zeka gelişimine katkısı vardır. Sterildir. Yani mikrop içermez. Anne ile bebek arasında duygusal bir bağ oluşturur.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.