|   | 
  • Elektronik aletlere vergi zammı kapıda!


    Elektronik aletlere vergi zammı kapıda!
    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi önümüzdeki 1 ay içinde ilave gümrük vergilerinde özel tedbirlerin alınacağını belirterek, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi ürünlere ek vergi geleceğini söyledi.

     
    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Ekonomi Bakanlığı'nın son 18 ayının değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda elektronik ürünlere ek gümrük vergisi getirileceğini söyledi. Zeybekci, 

    "Önümüzdeki 1 ay içinde ilave gümrük vergilerinde özel tedbirler alınacak. Elektrik, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi ürünlerde ek vergi geliyor. Önümüzdeki 1-2 ay içinde çok önemli ürün gruplarının da ithalat anlamında Ekonomi Bakanlığı tarafından gümrük vergilerinde, ilave gümrük vergilerinde, anti damping soruşturmalarıyla özel tedbirlerle karşılaştığını göreceğiz. Elektrik, elektronik, cep telefonu, tablet bu ürün gruplarında uygulamayı göreceğiz. Kimya gruplarıyla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Bu vergi değil koruma diyelim. İçerideki üretimi koruma amacıyla geliştirilen bir şey. İçerideki üretimi teşvik eden, üretimin rekabet gücünü arttıran bir uygulama. Yani cep telefonlarını yerli üretim aldığınız zaman daha cazip hale getiren daha ucuz vatandaşımızın kullanımına sunan bir uygulama. Koruma önlemleri. İlave bir artış olacak. Uluslar arası standartlarda biz bunlara vergi demiyoruz anti damping uygulaması diyoruz.? ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.