|   | 
  • Futbol terörünün ağır bilançosu


    Futbol terörünün ağır bilançosu
    Anadolu Spor Gazetecileri ve Spor Kulübü Derneği (AGSD) Kayseri Şube Başkanı Yavuz NAVRUZ, FANATİK Gazetesi köşe yazısında futbol terörü, bunun doğurduğu olumsuz sonuçlar ve alınması gereken önlemlere değindi.

    Liglerin başlamasıyla birlikte futbol terörü de hortladı. Hangi  takım taraftarı olduğu önemli değil. Renk ayrımı yapmamak gerek. Çünkü yapılanlar insanlık dışı davranışlar. Bu kendini bilmez holiganlar kendilerine zarar verdikleri kadar çevrelerine de hem maddi  hem manevi zararlar açıyorlar. Futbol Federasyonunun Passolig uygulaması falan hepsi hikâye. Her zaman söylediğim gibi eğitim şart. Tabi ki en büyük görev başta yöneticilere, teknik heyete, futbolculara ve biz basın mensuplarına çok büyük görev düşüyor. Yöneticiler biraz daha sağduyulu olmalı. Açıklamalarına çok dikkat etmeli. Taraftarı tahrik edecek sözler sarf etmemeli. Ama bizdeki yöneticiler ne yazık ki yaptıkları yanlışları sumen altı etmek için işi farklı yönlere çekiyorlar. Her iki takım taraftarını karşı karşıya getirerek adres saptırıyorlar. Kısacası kuşa bak kuşa diyorlar. Hedeflerine de ulaşıyorlar. Teknik adam ve futbolcular ise kendi meslektaşlarını ateşe atmaktan hiç çekinmiyorlar. Basın ise reyting derdinde. Asparagas haberler taraftarın can damarına basan yorumlar birbiri ardına gelince  fatura da ağır oluyor. Hele hele derbi maçlarında insanlar çocukları ile sokağa bile çıkamıyor. Bizler de bu derbileri şu kadar ülke , bu kadar ülke canlı yayınla veriyor diye övünüyoruz. Sokaklar savaş alanı gibi. Döner bıçakları, değnekler, bıçaklar kol geziyor. Allah aşkına bu insanlara neler oluyor. Neticesinde üç ihtimalli bir oyun. Her türlü sonuç çıkabilir. Bu ilk de olmayacak sonda. Birilerinin çıkıp bu işe dur demesi gerekiyor. Bu olayları çıkaranlara ağır hem de çok ağır yaptırımlar uygulanması kaçınılmaz görünüyor. Zaten  Türk futbolu her geçen gün geriye gidiyor. Günlük, anlık başarılarla teselli bulup kendimizi avutuyoruz. Bu kandırmaca nereye kadar devam edecek. Kim kimi kandırıyor onu da bilmiyoruz. Koltuk sevdası, para hırsı her şeyi mubah kılmamalı. Ligimizde yabancı futbolcular cirit atıyor. Onlar söz sahibi. Yabancı teknik adamlar istediklerini yaptırıyorlar. Onlarda bizim yöneticileri çoktan çözmüşler. Taraftarı çoktan çözdüler. Kendileri işin içinden tereyağından kıl çeker gibi sıyrılıyorlar. Gelin hep birlikte bu işe dur diyelim. Herkes şapkasını önüne alıp ne olur düşünsün. Yaptıklarını gözden geçirsin. Doğru yolu bulmak için her kesim fedakârlıkta bulunsun. Futbolun bir oyun olduğunu lütfen kimse unutmasın. İnsanların hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Futbol terörünü bitirmek için yeni kanunlar çıkarılmalı. Maddi ve manevi verilen zararlar bu kadar ucuz cezalarla kapatılmamalı. Yoksa daha bu istenmeyen olayları hep birlikte uzun yıllar izleriz. Sizce yanılıyor muyum? 

    (FANATİK GAZETESİ)




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.