|   | 
  • Google, Etkin Olmayan Gmail Hesaplarını Silecek


    Google, Etkin Olmayan Gmail Hesaplarını Silecek
    Siber saldırılar, e-posta hesaplarının hacklenmesi, şifrelerin ele geçirilmesi gibi durumlar kullanıcılar için büyük risk oluşturuyor.

    Google, bu tür riskleri azaltmak adına 1 Aralık'ta yürürlüğe girecek bir siber güvenlik önlemi alıyor. Şirket, etkin olmayan Gmail hesaplarını silmeye başlayacağını duyurdu.
     
     
    Google'ın bu hamlesiyle beraber, kullanıcıların Drive, Dokümanlar, ve Fotoğraflar gibi Google Workspace uygulamaları da dahil olmak üzere, iki yıl boyunca hiç kullanılmamış olan tüm hesaplar silinebilir.
     
     
    Bu güvenlik önleminin temel sebebi, eski hesapların siber saldırılara açık olabileceği ihtimali. Unutulmuş veya kullanılmayan hesaplar genellikle ele geçirilmiş, iki faktörlü kimlik doğrulaması kurulmamış eski veya yeniden kullanılmış şifrelere dayanıyor ve kullanıcı tarafından daha az güvenlik kontrolüne sahip olabiliyor.
     
     
    Google Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Ruth Kricheli, şirketin kullanıcıları spam, kimlik avı dolandırıcılığı ve hesap ele geçirme gibi güvenlik tehditlerinden korumak için teknoloji ve araçlara yatırım yaptığını belirtmişti.
     
     
    Önemli bir not olarak, güncellenen politika yalnızca kişisel hesapları etkileyecek ve okul veya iş hesapları için bu durum geçerli olmayacak.
     
     
    16 gün içinde giriş yapmayan hesaplar, Google tarafından silinecek. E-posta okumak, göndermek, Google Drive’ı kullanmak, YouTube videosu izlemek gibi eylemler hesabın aktif kalmasını sağlayacak.
     
     
    Özel haber: Talha Murat Sürmen




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.