|   | 
  • Hipertansiyon Hastaları Dikkat!


    Hipertansiyon Hastaları Dikkat!
    Özel Dünyam Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muzaffer Yılmaz, hipertansiyon hastalığı ile ilgili bilgiler verdi. Yılmaz ayrıca, hipertansiyon hastalarını bol bol yürüyüş yapmaları ve tuzdan uzak durmaları konusunda uyardı.

    Özel Dünyam Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muzaffer Yılmaz, hipertansiyon rahatsızlığı ile ilgili olarak, "Bugün toplumun en önemli sağlık sorunlarından bir tanesi olan hipertansiyon hakkında kısa bir bilgi vereceğim. Hiper tansiyon normal kan basıncı değerlerinin 120-80 üzerine çıkması hipertansiyon olarak değerlendirilir. Hipertansiyonda kan basıncı kişilere göre değişir. Bir diyabetik hastada kan basıncı 130?a - 80?i geçmemesi gerekir. Normal kan basıncı değeri 120 - 80?dir. Hipertansiyon oranı hastalarda genellikle herkeste olmasa bile baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, çarpıntı gibi şikayetler olur. Hipertansiyon iyi tedavi edildiği sürece hiçbir sorun yaratmaz. Hipertansiyon iyi tedavi edilmediği takdirde kalp, beyin, böbrek, göz gibi hedef organları dediğimiz organlarda büyük hasarlara yol açar. Kalp damarlarında tıkanmalara ve büyümelere neden olur. Bu durum bypass ameliyatına varana kadar gidebilir"diye konuştu.
    Yılmaz ayrıca, "Bu hastalık beyni etkilediği zaman en çok duyduğumuz hastalarda büyük sorun olan beyin kanamalarına neden olarak hastalarda felç ve ölümle sonuçlanabilir. Onun için tansiyon ciddiye alınmalı mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Bu hastalığın tedavisinde çok alternatifli ilacımız var ve bununla birlikte hastanın yaşam tarzını değiştirmesi gerekir. Bu tür hastaların spor, bol bol yürüyüş yapmaları ve kesinlikle tuzdan uzak durmaları gerekmektedir" şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.