|   | 
  • İhracat Geçen Yıla Oranla Yüzde 16 Oranında Arttı


    İhracat Geçen Yıla Oranla Yüzde 16 Oranında Arttı
    2014 yılı Ağustos ayı ihracat rakamları bir önceki aya göre yüzde 4,7 oranında artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,1 oranında artarak 137,2 milyon dolara oldu.

     2014 yılı Ağustos ayı ihracat rakamları bir önceki aya göre yüzde 4,7 oranında artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,1 oranında artarak 137,2 milyon dolara oldu. 

    Ağustos ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ihracattaki artışların sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, Kayseri olarak ihracat pazarlarını güçlendirmeye devam ettiklerini söyledi.

    Bu dönemde ihracatta özellikle elektrikli ev aletlerinde bir çıkış yaşandığını açıklayan Boydak, İhracatta ilk üç sırayı her zaman olduğu gibi Irak, İsviçre ve ABD?nin aldığını, ihraç edilen ürünlerin sırası ile, elektrikli ev aletleri, tekstil ve mobilya olduğunu, Boyteks Tekstil, Boydak Dış Ticaret ve HES Hacılar?ın ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.

    İhracatçı sayısının her geçen gün artmakta ve ihracatçı tabanının gelişmekte olduğunu ifade eden Başkan Boydak, ?Serbest Bölgemizden yurt dışına ihracat rakamlarımız artmaya devam etmekte. Nere ise 170 ülke ile ticaretimiz var. Toplamda baktığımız zaman dünyanın her ülkesi ile ihracat yapıldığını görmekteyiz. Buda bizim açımızdan sevindirici bir gelişme. İnşallah ihracatımızı daha da artacağı günleri beklemekteyiz. Ben bu duygu ve düşüncelerle tüm sanayicilerimize ve işadamlarımıza üstün başarılar diliyorum? şeklinde konuştu.   



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.