|   | 
  • “İşte Çanakkale ruhu''


    “İşte Çanakkale ruhu''
    Kayseri’de faaliyet gösteren İdeal Eğitim Koleji öğrencilerinden örnek çalışma.

    Çanakkale’nin İsimsiz Kahramanları isimli kitabı seslendiren okulun 5. Sınıf öğrencileri görme engelli arkadaşlarının da bu eşsiz zaferin coşkusunu kendileriyle birlikte yaşaması için onlara armağan ettiklerini belirttiler. 

    Kitap içindeki her bir kahramanın hikayesinin bir öğrenci tarafından okunarak ses kayıtlarının oluşturulduğu projede, öğrenciler Çanakkale ruhunu gelecek nesillere aktarmanın bir vatan borcu olduğunu ve bu çalışmayla da buna katkı sunmak istediklerini söylediler.

    Okul Müdürü Murat ÖZTEMUR, çalışmayla ilgili olarak 192 sayfalık eseri seslendirerek görme engelliler için bir fayda ve farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını, bunun da bu eşsiz zaferin yıl dönümüne denk gelmesinin projenin anlam ve önemini daha da ön plana çıkardığını söyleyerek, çalışmanın tamamının İdeal Eğitim Koleji internet sayfasından herkese açık olacak şekilde yayınlandığını belirtti.

    Bu çalışmayla birlikte okul öğrenci ve öğretmenleri tarafından Kayseri Milli Mücadele Müzesi’nde hazırlanan Çanakkale Türküsü için çekilen klip ise izleyenleri duygulandırdı. “İşte Çanakkale ruhu, işte örnek çalışma” diyen öğrenci velileri Çanakkale Türküsü’nü dinlerken göz yaşlarına hakim olamadı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.