|   | 
  • İşveren Gribe Karşı Personeline Bitki Çayı Alıyor


    İşveren Gribe Karşı Personeline Bitki Çayı Alıyor
    Aktarlar, kış aylarıyla birlikte yaşanan gribal enfeksiyona karşı işverenlerin duyarlı davranıp personellerine bitki çayı aldığını söyledi.

     Aktarlar, kış aylarıyla birlikte yaşanan gribal enfeksiyona karşı işverenlerin duyarlı davranıp personellerine bitki çayı aldığını söyledi. Aktar Yunus Gezgin, patronların personelin gribal enfeksiyona yakalanmaması için vücut dirençlerini artırma adına çok miktarda bitkisel çaylardan aldığını belirti. Bunların arasında ise birçok bitkinin içerisinde bulunduğu ?Kış çayı? ilk sırada yer alıyor.

    Havaların soğumasıyla birlikte bitki çayı satışlarından adeta satış patlaması yaşandığını anlatan Furkan Şifalı Bitkiler sahibi Yunus Gezgin, çok miktarda alış veriş yapanların işyeri sahipleri olduğunu anlattı. Yunus Gezgin, çalıştırdığı personel sayısı fazla olan işverenlerin vücut direncini gribal enfeksiyona karşı artıran ıhlamur, adaçayı, kuşburnu, nar kabuğu ve çiçeği, limon kabuğu gibi çok sayıda üründen satın aldıklarını ifade etti. Gezgin, özellikle kış çayı olarak hazırlanan karışımın daha çok talep edildiğine dikkat çekerek, işverenin personele bitki çayı alternatifi sunduğunu belirtti. Kış çayının içerisinde vücut direncini artırdığı bilinen bitkilerin yer aldığını söyleyen Gezgin, ?200 gramı 10 liradan satışa sunulan kış çayında, ıhlamur, adaçayı, papatya, kuşburnu, elma kurusu, portakal kabuğu, limon kabuğu, narçiçeği, nar kabuğu, keçi boynuzu gibi çok sayıda bitki ve narenciyeye ait kabuk kuruları var. Kış çayından atılan bir tutam karışım, 2 litrelik suda kaynatıldığında hoş bir tadı olan içecek ortaya çıkıyor. Birçok insan kışın gribal enfeksiyona karşı bunu alıyor. Patronlarda işyerindeki çalışanları için daha çok bu çayı alıyor? dedi. 

    İşyeri sahibi Murat Kaya da çalışanlarına kış aylarında bitki çayı ikram ettiğini belirtti. Kaya, personelinin büyük bir kısmının dağıtım işinden dolayı gününü dışarıda geçirdiğini hatırlatarak, soğuk havanın etkisiyle geçmiş yıllarda personelin hemen gribal enfeksiyona yakalandığını aktardı. İki yıldır bitki çayı kullandıklarını hatırlatan Kaya, ?Personelimiz bitki çaylarından memnun. İstedikleri zaman bitki çayını tüketiyorlar. Çalışanlarımız bitki çayları ile birlikte daha çabuk hastalanmadıklarını söylüyor. Daha az gribal enfeksiyona yakalandıklarını ifade ediyorlar. Bu nedenle işyerimizde içecek harcamalarına bitki çayları içinde bütçe ayırıyoruz? diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.