|   | 
  • Kayseri?de Hastane Sayısı 8 Katına Çıktı


    Kayseri?de Hastane Sayısı 8 Katına Çıktı
    Kayseri Orta ve Doğu Anadolu'nun sağlık merkezi haline geldi. Bölgedeki hastalar artık Ankara'ya gitmektense Kayseri'de tedavi olmayı tercih ediyor.

    Son dönemde yükselen hasta sayısı sağlık yatırımlarını da artırıyor. Toplam 234 sağlık kuruluşun olduğu Kayseri'de son 11 yılda 14 yeni özel hastane açıldı. Acıbadem ve Memorial gruplarının da birer hastane açtığı Kayseri'de en fazla yeni yatırım tüp bebek alanında yapılıyor.

    Medikal ve radyasyon onkolojisinde de yeni yatırımlar artıyor. Kayseri'de 11 yıl önce sadece 2 özel hastane vardı. Aradan geçen süre zarfında Kayseri'deki özel hastane sayısı 8 kat artarak 16'ya yükseldi. Poliklinik ve laboratuvarlarla birlikte Kayseri'deki toplam sağlık kuruluşu sayısı 234'e ulaştı. Son dönemde Kayseri'de Acıbadem, Memorial gibi Türkiye'nin en büyük sağlık grupları da yatırımlarını artırdı. Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü'nün verilerine göre bugün Kayseri'de 16'sı özel, 14'ü devlet olmak üzere toplam 30 hastane bulunuyor. Hasta sayısı ise 2013'te 6 milyon 806 bin 878 olarak gerçekleşti. Kayseri'nin nüfusunun 1,3 milyon olduğu düşünülürse şehirdeki hastanelere önemli oranda hasta civar illerden geldi. Sağlık yatırımları danışmanı Dr. Çetin Köksal, Kayseri'nin yüksek nüfus potansiyeli ve artan sağlık yatırımlarıyla bölgenin sağlık merkezi haline geldiğini söylüyor. Kayseri'nin sağlık yatırımlarında gelişmeye devam edeceğini söyleyen Köksal, "Kayseri'nin sağlık sektöründe çevre illere hitap eden yapısı var" diyor.

    BÖLGENİN SAĞLIK MERKEZİ

    Kayseri'nin sağlık sektöründe bölgenin merkezi haline gelmesi Türkiye'nin en büyük gruplarının da buraya yönelmesine neden oldu, Kayseri'de 5 yıl öncesine kadar sadece yerel grupların hastane yatırımları vardı. Ancak bu durum 2009'da Acıbadem Grubu'nun Kayseri hastanesini açmasıyla değişti, Türkiye'nin en büyük sağlık kuruluşlarından olan Acıbadem Kayseri'de 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından hizmete açılan tarihi hastane binasını restore ettirerek sağlık sektörüne kazandırdı.

    KAYNAK: Capital Dergisi Kayseri Eki



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.