|   | 
  • Korkutan böbrek hastalığı oranı


    Korkutan böbrek hastalığı oranı
    Türk Böbrek Vakfı Tıbbi Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever, Türkiye’de nüfusun yüzde 15’inden fazlasının böbrek hastası olduğunu söyledi.

    Türkiye’de yakın zaman önce yapılmış 10 binden fazla erişkin içeren bir saha çalışmasında, nüfusun yüzde 15’inden fazlasında böbrek hastalığı olduğunun tespit edildiğini belirten Prof. Dr. Sever,

     

    “Hastalığın ilerlemesiyle ‘son dönem böbrek yetersizliği’ ortaya çıkar; bu hastaların hayatta kalabilmesi için böbrek nakline veya diyaliz ihtiyaç vardır. İstatistiklere göre şu anda Türkiye’de, 70 bine yaklaşan diyaliz hastası var ve bu hastaların bir kısmı böbrek nakli adayı” şeklinde konuştu.

     

    Böbrek hastalığının bütün dünyada çok yaygın bir sağlık sorunu olduğunun da altını çizen Prof. Dr. Sever, Amerika ve diğer batı ülkelerinde hastalığın yüzde 13-14 civarında olduğunu, Türkiye’de ise yüzde 15’in üzerinde olduğu söyledi. Prof. Dr. Sever hastalığın Türkiye’de daha yaygın oluşunun ardındaki nedeninin sağlıksız beslenme ve çok fazla tuz tüketimi olduğunun altını çizdi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.