|   | 
  • Melanom Nedir?


    Melanom Nedir?
    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi?nde Melanom Haftası nedeniyle, ücretsiz ben taraması yapıldı.

    Yapılan tarama hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Demet Kartal, ?Bölümümüz olarak tüm hocalarımız ve asistanlarımız ile birlikte hastalarımıza ücretsiz ben muayenelerini yaptık. Amacımız burada hem hastalarımız bilgilendirmek hem de klinik olarak tam tespit edilememiş vakalar varsa tespit edebilmektir. Bugün yaklaşık 50 hastamızı tedavi ettik. Biz geçen yılda aynı haftayı bölüm olarak değerlendirmiştik. Orada da yine daha önce tanı almayan hastalar tespit etmiştik. Etkinliği olan bir gündü. Bugün de aynı şekilde hastalarımızı bilgilendirmek istiyoruz? dedi.

    Melanom hakkında da bilgiler veren Kartal, ?Çünkü melanom gerçekten görülme oranı çok yüksek olmasa da ölüm riski yüksek olan kanser türlerinden bir tanesidir. Bu hafta nedeniyle hastalarımızı bilgilendirmek amaçlı tüm bölüm olarak bugün tüm saatimizi hastalarımıza ücretsiz muayeneye ayırdık? ifadelerini kullandı.


    ?MELANOM NEDİR??

    Cilde rengini veren melanositlerden kaynaklanan bir cilt tümörüdür. Melanositler, cilde rengini veren melanin pigmentini yaparlar. Güneş ışığına daha fazla maruz kaldıkça daha fazla melanin pigmenti üretilir ve cilt rengi koyulaşır. Melanoma bazal hücreli ve yassı hücreli kanserlerden daha agresif seyreder. Melanoma erken evrelerde tedaviyle şifa bulabilir, ancak erken evrede yakalanmazsa yayılma eğilimindedir. Melanoma diğer cilt kanserlerine göre nadir ama daha ciddi seyirlidir. Melanoma cilt kanserlerinin yüzde 5?i oluşturmasına rağmen en fazla ölüme neden olan cilt kanseridir. Melanoma erkeklerde omuz ve kalçalarda veya baş ve boyunda görülürken, kadınlarda kol ve bacaklarda daha sık görülür.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.