|   | 
  • Mevsim Geçişlerinde Dengeli Beslenmek Ve Ortam Isısına Göre Giyinmek Ç


    Mevsim Geçişlerinde Dengeli Beslenmek Ve Ortam Isısına Göre Giyinmek Ç
    Kayseri Memorial Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Murat Koç mevsim geçişlerinde vatandaşların dengeli beslenmesi ve ortam ısısına göre giyinmesinin önemini vurguladı.

    Kayseri Memorial Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Murat Koç mevsim geçişlerinde vatandaşların dengeli beslenmesi ve ortam ısısına göre giyinmesinin önemini vurguladı. 

    Kayseri Memorial Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Murat Koç mevsim geçişleri konusunda vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

    Memorial Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Murat Koç ? Mevsim geçişlerinde ilk baharda ve son baharda, vücut ısı regülasyonu sağlanmasında yaşanan zorluklardan kaynaklanan gribal enfeksiyon ve soğuk algınlıklarında artış görmekteyiz. Bu dönemlerde bağışıklık sistemini güçlü tutmamız esastır. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için öncelikle dengeli ve yeterli beslenme ve mevsim şartlarına uygun giyinmek çok önemlidir? dedi.

    Koç ? Yeterli ve dengeli beslenme de öncelikle A,C,E vitaminleri ve bir takım mineraller demir, çinko, magnezyum gibi minerallerin tüketilmesi oldukça önemlidir. Bu bağlamda özellikle portakal, greyfurt gibi sonbaharlara yakın çokça bulabildiğimiz turunçgillerden C vitaminini havuç, domates gibi sebzelerden A vitaminini yine zeytinyağı, Ayçiçek yagı, fındık gibi ürünlerden de E vitamini almak mümkündür. Özellikle çinko tüketimi bizim için çok önemli özellikle piyasada satılan bağışıklık sistemini güçlü tutan ilaçlarda çinkonun fazla olduğunu görmekteyiz. Doğal beslenme de yumurta, süt ve deniz ürünlerinde çinkoyu bolca bulabilmekteyiz. Yine söylediğimiz gibi mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için mutlaka dengeli beslenmek ve ortam ısısına göre giyinmek çok önemlidir? diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.