|   | 
  • Mevsimlik İşçilere Mobil Sağlık Hizmeti


    Mevsimlik İşçilere Mobil Sağlık Hizmeti
    Pancar tarlalarında çalışan mevsimlik tarım işçilerine Kayseri Toplum Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Yeşilhisar İlçesi Toplum sağlığı Merkezi personeli tarafından mobil sağlık hizmeti verilmesi, Şanlıurfa?dan gelen mevsimlik çalışan işçiler tarafından memnuniyetle karşılandı.

     Sağlık Bakanlığı Ülkemizde her dört kişiden biri tarım sektöründe çalışmakta olduğu, özellikle güneydoğu ve doğu illerinden Kayseri gibi kırk sekiz ilimize mevsimsel tarım işçisi göçünün yaşanması üzerine geçimini mevsimlik tarım işlerinde çalışarak sağlayan ailelerin, yılın büyük kısmını ikamet ettikleri ilin dışında geçirdiklerinden dolayı mobil sağlık hizmeti çalışması başlattı.

    Mevsimsel göç hareketlerinin bölgesel hastalıkların taşınmasına da neden olduğu için, bu ailelerin sürekli yer değiştirmeleri nüfus kayıt sorunlarına, kayıtlı oldukları aile hekimlerinden yeterli ve düzenli sağlık hizmeti alamamalarına; mesai saatleri içerisinde tarlada çalışmak durumunda olmaları nedeniyle sağlık hizmetlerine ulaşmada sorunlar yaşandığı için içme suyu konaklama alanlarından ortaya çıkan sorunlar ve küçük çocukların hastalıklarının en fazla görüldüğü risk altındaki bu grubun temel sağlık hizmetlerine erişimini sağlamak ve bu yolla sağlık sorunlarını kontrol altına almak için tarlalarda hizmet verilmeye başlanması büyük takdir topluyor.

    Yeşilhisar Toplum sağlığı merkezi ekiplerinin kontrolleri  esnasında konuşan Şanlıurfa? dan gelen ve Yeşilhisar pancar tarlalarında çocukları ve aile bireyleri ile birlikte  çalışan mevsimlik tarım işçisi Sultan Köse  uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek.Bizleri düşünen yetkililere teşekkür ediyoruz dedi.

     



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.