|   | 
  • MS Hastalığı Boşanma Oranlarını Artırıyor


    MS Hastalığı Boşanma Oranlarını Artırıyor
    Kayseri Özel Tekden Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Murat Yusuf Sav, MS (multipl skleroz) hastalığının, hastaları bakıma muhtaç hale getirdiği için boşanma oranlarını artırdığını söyledi.

    Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Murat Yusuf Sav, 20 ve 40 yaşları arasında kadınlarda daha çok görülen, MS (multipl skleroz) hastalığının, hastaları bakıma muhtaç hale getirmesinden dolayı, çiftlerde boşanmaya neden olduğunu ifade etti. Sinir kılıflarında mineralizasyon kaybına neden olan MS hastalığının, henüz bir tedavisinin bulunmadığını belirten Uzm. Dr. Murat Yusuf Sav, ?Hastalığın birkaç formu var; belirtilerinin görüldüğü ve sonradan kaybolduğu ilk formu, hızlı ilerleyen ikinci formu ve belirtileri birikerek ilerleyen üçüncü bir formu. Malin MS yani kötü huylu MS?de hastalık yatalak hale geliyor. Ki Malin MS hastalığın en son formudur. Bu durumda hastaya bakım zor olduğu için eşler boşanmayı tercih edebiliyor.? diye konuştu.

    TEDAVİSİ YOK
    Hastalığın net belirtileri olmadığını kaydeden Uzm. Dr. Murat Yusuf Sav, ?Virüs, genetik faktörler ve bağışıklık sistemi ile ilgili sorunlardan şüpheleniliyor ama net bir belirtisi yok. Bir gün hastanın başı dönüyorsa, ertesi gün çift görmeye başlıyor, başka gün uyuşma ya da felç görülebiliyor. Ama bu bulgular bir gün sürmüyorsa MS?den şüphelenmiyoruz.? dedi. Uzm. Dr. Murat Yusuf Sav, bunun yanı sıra, MS hastalığının henüz bir tedavisi olmadığını da kaydetti.

    KAYSERİ?DE ÇOK GÖRÜLÜYOR
    MS hastalığını tetikleyen nedenlerin başında sıcaklık ve şarküteri ürünleri başta olmak üzere suni gıdalar geldiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Murat Yusuf Sav, ?Bu nedenle hastalık, dünya üzerinde Ekvator?a yakın bölgelerdeki insanlarda daha sık görülüyor. Hatta MS hastalarına tatil ve uzun süreli güneşlenme önerilmiyor. Şarküteri ürünleri hastalığı artıran diğer bir etken. Bu nedenle sucuk ve pastırmanın çok tüketildiği Kayseri?de MS hastalığı yaygın görülüyor.? ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.