|   | 
  • Omuz Cerrahisinde Kapalı Ameliyat Dönemi


    Omuz Cerrahisinde Kapalı Ameliyat Dönemi
    Özel Dünyam Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op.Dr. Mehmet Gürel, vatandaşların yeni yeni duyduğu hızla yaygınlaşan kapalı omuz ameliyatları sayesinde hastaların çok kısa sürede sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

     Op.Dr. Mehmet Gürel, kapalı omuz ve diz ameliyatlarıyla ilgili bilgi verdi. Gürel, ameliyat sonrası hastaların hızlı iyileşmesi ve hastaların gündelik hayatlarına çabuk dönmesi nedeniyle vatandaşların kapalı ameliyatları tercih ettiklerini ifade etti. Kapalı ameliyatların açık ameliyatlara göre ciddi üstünlükleri bulunduğunu anlatan Gürel, şöyle konuştu: "Kapalı ameliyatlarda hasta yarım santimlik deliklerden kameralarla girilerek cerrahi uygulandığı için, ameliyat sonrası çok hızlı bir şekilde ayağa kalkabilmektedir. Aynı gün yürümeye başlamakta ertesi gün genellikle hastaneden evlerine gönderilmektedir. Hastayı aynı gün yürütebildiğimiz ve herhangi bir alçı uygulanması yapılmadığı için hasta gündelik hayatına birinci günden itibaren başlamaktadır. Kapalı diz ameliyatları genellikle menüsküs yırtıklarında ön çapraz bağ yırtıklarında, arka çapraz bağ yırtıklarında, iç çapraz bağ yırtıkları ve bazı farklı kıkırdak hasarlarında görülmektedir.?
    Kapalı ameliyatların yapıldığı ikinci bölgenin omuz olduğunu ifade eden Gürel, şunları söyledi: ''Omuzda da genellikle kas yırtıkları ve kireçleme gibi durumlarla çok sık karşılaşmaktayız. Bunlar hastaya gündelik hayatta çok sıkıntı yaşatmaktadır. Hasta, yüzünü yıkamakta hatta yemek yemekte dahi zorlanacak hale gelmektedir. Bu tip durumlarda açık ameliyat ya da kapalı ameliyat arasında bir tercih yapıyoruz. Kapalı ameliyatlardan sonra hastalar bir gün hastanede kalmakta bazen iki gün hastanede kalmakta ama genellikle birinci gün evine göndermekteyiz. Birkaç günlük bir askı sürecinden sonra fizik tedaviye başlayıp hastayı omuz hareketlerine hızlı bir şekilde geri döndürmekteyiz.? 
    Op.Dr. Mehmet Gürel, açık ameliyatla kapalı ameliyatın farkının hastanın çok daha hızlı iyileşebilmesi ve yara izinin çok az olması olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kapalı ameliyatta iki ya da üç küçük yarım santimlik deliklerle omuza girmekteyiz ve bu nedenle ağrı çok az olmakta ve ameliyattan sonra ciddi bir yara izi kalmamaktadır. Kapalı ameliyatlar halk arasında yeni yaygınlaşmaya başlamıştır. Özellikle kapalı ameliyatlar, omuzlarda çok sık yapılmamaktadır. Kapalı ameliyatların halk arasındaki bilinirliği arttıkça insanların buna olan talebi artacak.? 
    Omuz cerrahisinde yarıdan fazla ameliyatların açık olarak tercih edildiğini söyleyen Gürel, sözlerine şöyle devam etti: ''En azından hastaların yarısı kapalı ameliyatla tedavi edilebilir. Kapalı ameliyatlar dizde çok bilinmekle birlikte omuzda yeni yeni artmaya başlamıştır. Cerrahi olarak diz ameliyatlarından sonra bulunmuş bir tekniktir. Bu teknik daha az merkezde uygulanmakta. Çünkü kapalı omuz ameliyatlarında daha farklı ekipmanlara ihtiyaç duyulmakta ve özel deneyim gerekmektedir. O nedenle kapalı ameliyatlar, omuz cerrahisinde son yıllarda popülerliği artan ameliyatlardır.? 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.