|   | 
  • Şeker Hastaları Ve İleri Ki Yaştaki Kimseler Sessiz Kalp Krizi Geçirme


    Şeker Hastaları Ve İleri Ki Yaştaki Kimseler Sessiz Kalp Krizi Geçirme
    Özel Modern Dünyam Hastanesinde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Ertuğrul Emre Güntürk ,"Özellikle şeker hastaları ve ileri ki yaştaki kimseler sessiz kalp geçirme riski altındadırlar" dedi.

     Kalp krizi rahatsızlığı hakkında bilgiler veren Özel Modern Dünyam Hastanesinde Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ertuğrul Emre Güntürk, "Kalbi besleyen damarlardan birtanesinin ani olarak tıklanmasına bağlı olarak kalp dokusunun hücrelerinin ölmesine kalp krizi denir. Kalp krizine bağlı olarak vakaların yaklaşık yüzde 30'u kaybedilir. Kalp krizi yetişkinlerdeki ani ölümün en başta gelen nedenlerinden birisidir. Kalp krizlerinin çoğu kalp kasına oksijen taşıyan koroner arterlerin iç yüzeyindeki oluşan pıhtılar nedeni ile kan akımının kesilmesinden oluşur. Özellikle ailede erken yaşta kalp krizi öyküsü olanlarda risk yüksektir. Kalp krizi geçiren hastalarda göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi, bayılma, mide bulantısı ve sol kol ağrısı gibi şikayetler görülebilir. Kalp krizi geçiren kişilerin yüzde 20'sinde hiçbir bulgu olmayabilir. Özellikle şeker hastaları ve ileri ki yaştaki kimseler sessiz kalp geçirme riski altındadırlar" diye konuştu.
    Güntürk ayrıca, "Özellikle kalp krizinden şüphe ettiyseniz tek başınıza iseniz 112 vasıtasıyla acil yardım talebinde bulunmalısınız. Ölümlerin yarısı kalp krizi başladıktan sonraki ilk 1-2 saat içerisinde olur. En kısa sürede tam donanımlı bir hastaneye ulaşmak gereklidir. Evde aspirin varsa çiğneyin, yada bir bardak su ile için. Pencereyi açarak odaya oksijen girmesini sağlayın. Soğuk yada sıcak suyun altına kesinlikle girmeyin" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.