|   | 
  • Türk-İslam mimarisinin gözbebeği Selimiye’de 4 asırlık gelenek


    Türk-İslam mimarisinin gözbebeği Selimiye’de 4 asırlık gelenek
    Türk-İslam mimarisinin gözbebeği Selimiye Camii’nde, 4 asırlık mahya geleneği yaşatılıyor. Ramazan-ı Şerif münasebetiyle kadim caminin eşsiz minareleri arasına ‘Şifa senden ya şafi’ yazılı mahya asıldı.

    Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl belirlenen tema kapsamında, yaklaşık 30 metre uzunluğundaki ‘Şifa senden ya şafi’ yazılı mahya, dünya mimarlık tarihinin başyapıtlarından Selimiye Camii’ne asıldı.

    “Şifa senden ya şafi” mahyası asıldı
    Selimiye Cami İmam Hatibi Yusuf Serenli, “Salgın hastalıktan dolayı 2 senedir Ramazan’a buruk giriyoruz. Bununla birlikte 400 yıldır gelenek olan mahya geleneği çeşitli camilerimize asıldı. Edirne’de ise gözbebeğimiz Selimiye Cami’ne. Bu yıl ‘Şifa ayı Ramazan’ kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bu sene Selimiye Camii’nde, ‘Şifa senden ya şafi’ ilk 15 gün asılı kalacak” dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.