|   | 
  • Yarım Asırlık Kuş Sevdası


    Yarım Asırlık Kuş Sevdası
    55 yaşındaki Kayserili Zekeriya Yüksel 48 yıldır kuşlarla iç içe yaşam sürüyor.

     Yüksel kuş yetiştiriciliğine 7 yaşındayken bir merakla başlamış.Tam bir kuş aşığı olan Yüksel kuşları konuşturmak için seminerlerede katılmış.Evinde 60 tane kuş yetiştiren Yüksel Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesindeki kuş barınaklarındanda sorumlu.Hayvanat bahçesindeki kuşların tüm ihtiyaçlarına o bakıyor.

    Kuş yetiştiriciliğine çocuk yaşta başlyan Zekeriya Yüksel ömrünün sonuna kadar kuşlarla ilgileneceğini söylüyor

     ?Kuş merakım 7 yaşında çocukluğumda başladı evimizde kanaryalarımız olduğundan dolayı babamla bereber bunun üretimi ile başladım daha sonra bu merakımı geliştirerek çeşitli sernofiller de seminerlere katılarak bu merakımı geliştirdim. Evimde 60 tane kuşum var yarışmalara katılmak amacıyla bunların güzel ötümlü olanları üretiyorum bu meraktan dolayıda kendimden gurur duyuyorum çok güzel bir iş yaptığıma inanıyorum herkese de tavsiye ederim.?

    Kuşlara 200 kelime öğreten Yüksel kuşları konuşturmanın püf noktalarınıda söylüyor.

    İlk önce muhabbet kuşlarını konuşturdum kuşlara 200 kelimeyi öğreten insanlardan biriyim sonra jago papağanlar, amozonlar, sürfiller ile bu işi geliştirdim. İstanbul da seminerlerine katıldım kuşları yem terbiyesiyle, sevgiyle iki türlü konuşturulabiliyor, bunun haricinde hayvanlara kaba davranmak konuşturmasını zorlaştırır kuşlara kibar davranmak nazik hareket etmek kuşlarını sevgisini kazanacağı için kuşların konuşma kabiliyetini arttırır, hemde hızlandırıyor. Konuşan kuşların en kolay söyledikleri kelimeler C?li K?li kelimeleri daha çabuk öğreniyorlar yalnız tekrarı hızlandırdıkça tekrar çoğaldıkça bütün kelimeleri öğrenebiliyorlar? dedi.

     



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.