|   | 
  • Derya Yanık görevi devraldı


     Derya Yanık görevi devraldı
    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ikiye bölünmesi ile oluşan bakanlıklardan biri olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevini Derya Yanık devraldı.

    Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iki ayrı bakanlığa dönüştürülmüştü. Kararnameye göre yeni bakanlıklar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, getirilmişti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni kurulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevini Derya Yanık'a devretti.

    Devir Teslim töreninde konuşan Selçuk, Bakanlık yaptığı süre zarfında çok çalıştıklarını ifade ederek şunları kaydetti: “Çok sevdiğim çok takdir ettiğim bir arkadaşıma vermenin huzuru içerisindeyim. Dolayısıyla ben Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan kıymetli bakanımız Derya Yanık hanımefendiye devredeceğim bugün inşallah. Bakanlık görevini şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımıza bir kez daha aziz milletimizin huzurunda ben şükranlarımızı arz ediyorum. Böyle bir görev tabii çok şerefli, çok onurlu bir görev. Öncelikle Rabbime şükürler olsun diliyorum. Şu ana kadar sosyal koruma kalkınma ile verdiğimiz desteklerde 60 milyar lirayı aşmış olduk. Ben bu anlamda bu sürede çok fedakarca, çok özverili çalışan bütün çalışma arkadaşlarımıza, bütün personelimize çok teşekkür ediyorum. Kuruluşlarımızı ayakta tutan onlar oldu. Bilhassa huzurevlerimizdeki, engelli merkezlerimizdeki uygulamalar sayesinde DSÖ tarafından rol model ülke olduk. Çok şükür vefatlarımızı en az seviyeye indirebilmenin huzurunu yaşadık."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.