|   | 
  • DÜĞÜN YAPMAYI DÜŞÜNENLERE KÖTÜ HABER


     DÜĞÜN YAPMAYI DÜŞÜNENLERE KÖTÜ HABER
    İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından alınan kararla, dini bayramlar, yerel milli günler, resmi kurum ve kuruluşların açılış törenleri haricinde sesli havai fişek atımı yasaklandı.

     Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği?nin yürürlüğe girmesi sonrasında İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından bir dizi yasak konuldu.
    Çevresel gürültüye maruz kalınması sonucu kişilerin huzur ve sükûnunun, beden ve ruh sağlığının bozulmaması için gerekli tedbirlerin alındığı bildirilen kararlarda, düğün, işyeri açılışları gibi açık hava faaliyetlerinin düzenlenmesi esnasında vatandaşların gerek sokak aralarında gerekse evlerinin bahçelerinde havai fişek kullanımı nedeniyle gürültü konulu şikayetlerin yaşandığına dikkat çekildi.
    Gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlar şu şekilde duyuruldu:
    ?Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinin 26. Maddesinin 1. Fıkrası (ğ) bendi ?Eğlence maksadıyla patlayıcı, maytap, havai fişek ve benzeri şeyleri kullanmak, ateşlemek gibi benzeri faaliyetlerin, çok hassas kullanımların bulunduğu alanlarda yapılması yasaktır. Bu faaliyetler hassas ve az hassas kullanımların bulunduğu alanlarda ancak İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile belirlenecek alanlarda ve saatlerde, 14/8/1987 tarihli ve 87/12028 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Tekel Dışı Bırakılan Patlayıcı Maddelerle Av Malzemesi ve Benzerlerinin Üretimi, İthali, Taşınması, Saklanması, Depolanması, Satışı, Kullanılması, Yok Edilmesi, Denetlenmesi Usul ve Esaslarına İlişkin Tüzüğün 117 nci maddesine istinaden yerel mülki amirinden izin alınarak yapılabilir.? hükmü
    Aynı maddenin (ı) bendi ?Çok hassas kullanımları etkileyebilecek şekilde yakınında, bitişiğinde, altında veya üstündeki alanlarda konser, gösteri, miting, tören, festival, düğün ve benzeri açık hava faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi yasaktır. Hassas ve az hassas kullanımların bulunduğu alanlarda bu tür faaliyetlerden çevreye yayılan gürültü seviyesi Leq gürültü göstergesi cinsinden mevcut arka plan gürültü seviyesini 5 dBA?dan fazla aşamaz. Bu maddede belirtilen açık hava faaliyetlerine, çevresel gürültüye maruz kalan kişilerin ve yaşanan şikâyetlerin yoğunluğu göz önünde bulundurularak, İl Mahalli Çevre Kurul Kararı ile alan ve saat sınırlaması getirilebilir.? Hükmü dikkate alınarak İl Mahalli Çevre Kurulunca 31.05.2012 tarihinde ve 27.06.2012 tarihinde aşağıda belirtilen kararlar alınmıştır.
    31.05.2012 tarihli İl Mahalli Çevre Kurulu toplantısında;
    ?Patlayıcı, maytap, havai fişek ve benzeri şeyleri kullanmak, ateşlemek gibi benzeri faaliyetlerin denetiminin İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İl/İlçe Jandarma Komutanlığınca icra edilmesine?
    27.06.2012 tarihli İl Mahalli Çevre Kurulu toplantısında ise;
    ?İlimiz sınırları içerisinde resmi ve dini bayramlar, yerel milli günler, resmi kurum ve kuruluşların açılış törenleri haricinde sesli havai fişek atımının yasaklanmasına, sadece gerekli izinler alınmak suretiyle saat 22:00?a kadar sessiz tip havai fişek kullanımına izin verilmesine?
    Karar verilmiştir.
    Vatandaşlarımızın İl Mahalli Çevre Kurulunca alınan kararların uygulanması noktasında gerekli hassasiyeti göstermeleri, söz konusu yasağa aykırı olarak havai fişek kullananlar hakkında kolluk kuvvetlerince düzenlenecek tespit tutanağına istinaden Valiliğimiz (Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü) tarafından 2872 Sayılı Çevre Kanunu gereğince idari para cezasının uygulanmasının yanı sıra ilgililer hakkında Türk Ceza Kanunu kapsamında suç duyurusunda bulunulacağının bilinmesi?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.