|   | 
  • HAYTAP'TAN GEÇER NOT


     HAYTAP'TAN GEÇER NOT
    Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri'de Anadolu Harikalar Diyarı adıyla sosyal-kültürel hayata renk katacak projesi içerisinde yer alan ve büyük ölçüde inşaat çalışmaları tamamlanan hayvanat bahçesi, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat ve beraberindeki yetkililer tarafından ziyaret gezildi.

     Çalışmaları yerinde gören HAYTAP üyeleri, Türkiye'de ilk defa bir belediyenin kendilerini davet ederek fikirlerine başvurmasının takdir edilecek bir iş olduğunu ifade etti. 
    Hayvanların doğal ortamlarını uygun şartlarda yaşaması için her türlü ayrıntının düşünüldüğü Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'nde incelemelerde bulunan HAYTAP yetkilileri, hayvanlar için hazırlanan barınma alanlarının standartlara uygun olduğu söyledi.
    Konuyla ilgili açıklamalar yapan Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Koordinatörü Ali Üstünel, HAYTAP yetkilileri ile bir süredir temasta bulunduklarını belirterek HAYTAP yetkililerinin değerlendirmelerini önemsediklerini ifade etti. Üstünel, "HAYTAP'ın çok kıymetli katkıları Türkiye'de model olacak bir hayvanat bahçesi tasarımının Büyükşehir Belediyemizce gerçekleştirilmesini hedefliyoruz. Konuklarımızın da bu hedefe önemli katkıları olacağını düşünüyorum" dedi.
    Kayseri programları çerçevesinde hayvanat bahçesinin yanı sıra Kadir Has Stadyumu'nu da gezen HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat ise görüşlerini şöyle dile getirdi: "Stadyum gerçekten harika olmuş. Kayseri'de sadece stadyumu değil aynı zamanda belediyenin yapmış olduğu hayvanat bahçesini de ziyaret ettik. Bir sivil toplumu örgütü olarak bizlerin görüşlerinin alınmış olması bizi oldukça memnun etti. Bu, Türkiye'de pek kolay rastlanır bir durum değil" dedi.
    Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne nazik daveti için çok teşekkür ederek "Hayvanlar için şahane bir ortam hazırlanmış. Buranın çok önemli bir merkez olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.