|   | 
  • PROF. DR. AHMET YAKUT: ÜLKEMİZDE DEPREMSELLİK OLDUKÇA YÜKSEK


     PROF. DR. AHMET YAKUT: ÜLKEMİZDE DEPREMSELLİK OLDUKÇA YÜKSEK
    Erciyes Üniversitesi?nde (ERÜ) düzenlenen ?Yapıların Deprem Performanslarının Değerlendirilmesi Onarım ve Güçlendirme? adlı konferansta konuşan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut, ?Ülkemizde depremsellik oldukça yüksek? dedi.

     ERÜ Mühendislik Fakültesi konferans salonunda ERÜ İnşaat Kulübü tarafından düzenlenen konferansa ERÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğurhan Akyüz ve ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut da ?Yapıların Deprem Performanslarının Değerlendirilmesi Onarım ve Güçlendirme? adlı konferansa konuşmacı olarak katıldı.
    Konferansta hazırladığı slayt eşliğinde sunum yapan ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut, ?Deprem kendisini dünyanın her yerinde farklı bir şekilde gösteriyor. Ülkemizde depremsellik oldukça yüksek. Depremlerin farklı kaynakları var. Bunlar da 4 farklı gruba ayrılabiliyor. Depremlerin büyüklükleri göz önüne alındığında gelişmiş ülkelerdeki sonuçların çok ötesinde bir değerler ortaya çıkıyor? ifadelerinde bulundu.
    Yakut konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
    ?Kocaeli?de yaşanan depremler hem hasar hem de ekonomik kayıp açısından oldukça büyük. Bu 1999 depremi milat gibiydi. Ondan sonra girişimlerde bulunuldu. Kanunlar geldi, gitti. Türkiye?ni birçok yerinde uygulamalar yapıldı. İnşaat mühendisleri olarak hasarların sebeplerini öğrenmemiz lazım. Daha sonra bunları azaltmak için birtakım tedbirler almamız gerekir.?
    Konferans soru-cevap şeklinde devam etti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.