|   | 
  • TÜRK BÜRO-SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI ÖNER AÇIKLAMASI


     TÜRK BÜRO-SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI ÖNER AÇIKLAMASI
    "Adalet çalışanları her şeyden önce insanca muamele görmek, emeklerinin karşılığını almak ve hak ettikleri itibarlarının iadesini istemekte" dedi.

     Türk Büro-Sen Kayseri Şube Başkanı Muammer Öner,

    "Adalet çalışanları her şeyden önce insanca muamele görmek, emeklerinin karşılığını almak ve hak ettikleri itibarlarının iadesini istemekte" dedi.

    Öner, Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, ülkemizin gündeminde en çok tartışılan konuların başında "adalet ve adaletin kararları" geldiğini bildirdi.

    Her geçen gün artan suçlarla birlikte yeni kurulan adliye binalarına sürekli istihdam edilen memurlara rağmen, adalet hizmetlerinin bir türlü sağlıklı bir yapıya kavuşamadığını belirten Öner, "Adalet çalışanları ağır iş yükü altında ezilirken, yetmezmiş gibi kazanılmış hakları tek tek ellerinden alınmaktadır. Önce banka promosyonunda yaşanan haksızlıklar daha sonra servis ücreti ödeneklerinin kaldırılması, şimdi ise fazla mesai ücretlerinin kaldırılması ile kaşıkla verilen maaş zamları kepçe ile geri alınmıştır" dedi.

    Öner, en büyük haksızlık ve adaletsizliklerin adliye çalışanlarına uygulandığını, en keyfi işlemler ve uygulamalarla adliye çalışanlarının yok sayıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

    "Adliye çalışanı adeta dağıtma hizmeti sunarken, kendisi için de adalet talep etmektedir. Emeğinin karşılığını ve onuru kırılmadan hizmet vermek, kendileri için ayrımcılık değil, herkes gibi eşit olmak istemekte. Adalet çalışanlarının fiili hizmet zammından faydalandırılması, zorunlu olarak çalıştırılmasına rağmen el konulan fazla mesai ücretleri ve kesilen servis ödeneklerinin biran önce ödenmesini talep etmekteyiz. Bu nedenle Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e hitaben yazılan dilekçeleri yaptığımız açıklamanın ardından göndereceğiz. Adalet çalışanları her şeyden önce insanca muamele görmek, emeklerinin karşılığını almak ve hak ettikleri itibarlarının iadesini istemekte."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.