|   | 
  • 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, müze kompleksini ziyaret etti


    11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, müze kompleksini ziyaret etti
    11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin en büyük müze kompleksinden biri olan Şanlıurfa Müzesini ziyaret ederek tarihi eserlerle ilgili bilgi aldı.

    Bir dizi temaslarda bulunmak için Şanlıurfa’ya gelen 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’en büyük müze kompleksini gezerek tarihi eserler ile ilgili Müze Müdürü Celal Uludağ’dan bilgi aldı. Müze ziyareti sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Gül, “İnsanlık tarihi bu topraklarda tüm insanların ilk adımları burada atıldığını biliyoruz, ama bunların kazılarla ortaya çıkarılıp bilimsel ispatlarının yapılmış olması önemli. Hem İslami dönem hem ondan önceki eski dönemler burada, bunların şaheser bir müzede toplanması ve çevrenin buna göre gayet güzel düzenlenmiş olması gerçekten olağanüstü bir değer. Şanlıurfa'yı bütün dünyaya tanıtması açısından, tüm bunların son dönemlerde, bizim dönemimizde yapılmış olmasından da ayrıca gurur duymuş oldum” dedi.
    Daha sonra bir çocuk Abdullah Gül’ün, yanına gelerek “Nemrudun kızı” türküsünü söyledi. Gül müzeden ayrılarak otele geçti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.