|   | 
  • 30 YILDIR DEVAM EDEN TERÖR BELASININ SONUNA GELDİK


    30 YILDIR DEVAM EDEN TERÖR BELASININ SONUNA GELDİK
    AK Parti Kayseri İl Başkanlığının 'Nöbetçi Vekil' uygulamasında konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, "Türkiye son günlerde önemli bir yoldan geçiyor. 30 yıldır devam eden terör belasının sonuna geldik diyebiliriz" dedi.

     Çözüm süreci hakkında açıklamalarda bulunan İsmail Tamer, "Bu anlamda tarihi bir süreç olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Son 5 aydır cenazeler ve şehitlerin gelmemesi yüzümüzü güldürdü. Bu bile bizim için anlamlıdır diye düşünüyorum. Bir süreç başladı ve bu süreçte hepimiz üzerimize düşen görevleri yapmamız gerektiği inancındayım. Bu süreç sonunda barış gelecek, kardeşlik gelecek, Türkiye artık kabuğuna sığmadan her konuda ilerlemeye devam edecek. Sürecin hayırla sonuçlanmasını ülkemiz adına temenni ediyorum" diye konuştu.
    Meclis çalışmalarının devam ettiğini belirten Tamer, "Ankara'daki meclis çalışmalarımız devam ediyor. Son çıkardığımız kanunlardan örneğin, engellilere ait kanunlar çıkardık. Parti olarak önem veriyoruz. 2005 yılında yapmış olduğumuz engelliler kanunu ve eksik olan kanunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 'Sakat' ve 'özürlü' kelimesi çıkarılarak yerine 'engelli' kelimesi getirildi. Engellilerin rencide olacağı düşüncesiyle kaldırdık. Şehit aileleri ve gazilerin yeni haklarıyla ilgili de düzenlemeler yaptık. 10 yılı aşkın AK Parti iktidarı süresince şehit ve gazi ailelerini bir nebze de olsa rahatlatmayı amaçladık. Terör mağduru vatandaşlara da yeni düzenlemeler getirildi. Kayseri'de de yeni yatırımlar yapıldı ve daha önceki yatırımlarda devam ediyor. 2 ayda bir Türkiye genelinde eksik olan branşlara doktor ataması yapılıyor. Kayseri'deki branşlara da kura çekilip yeni doktorlar gelecek" ifadelerini kullandı.
    Milletvekilleri olarak Kayseri için çalıştıklarını vurgulayan Tamer, "Meclisteki çalışmalarımızın akabinde Kayseri'ye geliyor, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Derdi olan vatandaşların dertlerine kendi derdimizmiş gibi çözüm arıyoruz. Sadece seçim sürecinde değil, seçim döneminden sonra da köylerdeyiz, kentlerdeyiz, okullardayız, organize sanayideyiz veya muhtaç olan esnafımızın yanındayız. Kayseri halkı bizi buraya gönderdiyse bizler de çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
    AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Mete Eke'nin kendisinin yaptığı bir açıklamadan sonra dile getirdiği görüşleriyle ilgili olarak da şunları kaydetti:
    "O olmuş, bu olmuş gibi şeyler bizi bir yere getirmez. Kayseri'ye faydalı şeyler olmaz. Değerli arkadaşım Mete Eke'ye şunu ifade edebilirim, Türkiye'ye yıllarca hizmet etmiş bir partinin il başkanıdır. Ben MHP'nin 51 milletvekilini zan altında bırakmadım, yanlış anlaşılma var. Ben aynı şeyi sayın Mete Eke'ye de sormak istiyorum. Kendisi Türkiye'nin başında bulunan terör belasının gitmesini istemiyor mu veya şehit cenazelerine çanak mı tutuyor? Onun da böyle bir duygu içinde olduğunu zannetmiyorum. O da kendine göre Kayseri'ye hizmet etmeye çalışıyor, biz de hizmet etmeye çalışıyoruz. Polemik yaratmak istemiyorum. Ben hiçbir zaman ne MHP'nin ne CHP'nin milletvekilleri için süreci destekliyor diye konuştuysam yanlış anlaşılmıştır. Yusuf Halaçoğlu'da terör belasının bitmesinin gerektiğini söyledi tabi yöntemin bizimle uygun olmadığı, terörist başıyla görüşülmesinin gereksiz olduğunu ifade etti. Bu onun görüşüdür. Bizim yöntemimiz bu. Biz bu belayı ne pahasına olursa olsun çözeceğiz. Türkiye'nin aydınlık geleceğini, barışı, mutluluğu, huzuru getireceğiz diyoruz. Değerli arkadaşımız, il başkanımıza sevgilerimizi iletiyoruz. Bizim böyle bir polemikler içinde olmayacağımızı söyleyebilirim. Kendisine çalışmalarında başarılar diliyorum. Bizim yapmamız gereken birbirimize bu şekilde davranışlar değil, siyaset bir tarafa Kayseri'ye hizmet bir tarafa diye düşünüyorum. Kendisi bizim görüşlerimizde olmayabilir zaten olsa ayrı ayrı partiler olmazdık. Onların görüşleri farklıdır, bizimkiler farklıdır. Biz Kayseri'ye hizmet etmek istiyoruz eminim o da istiyordur. Bu işi değişik şekillere çekmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Onlar da biz de ülke için elimizden geleni yaparız, ülkenin selameti için ne gerekiyorsa onu yaparız diye düşünüyorum."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.