|   | 
  • AB ROADSHOW TIR?I KAYSERİ?DE


    AB ROADSHOW TIR?I KAYSERİ?DE
    Avrupa Birliği (AB) Roadshow TIR?ı, ?Bizim Geleceğimiz Bizim Avrupamız? projesi kapsamında Kayseri?ye geldi.

     Mimarsinan Parkında düzenlenen programa, Macaristan Büyükelçisi Janos Hovari, AB Delegasyonu 1'inci Sekreteri Javier Menendez Bonilla, Çek Cumhuriyeti AB Baş Delegesi Petr Stepanek, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serdar Altıntuğ, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programda konuşan Türkçe konuşma yapan Macaristan Büyükelçisi Janos Hovari, ?Bozuk Türkçemle konuşuyorum. Lisanları öğrenmek gerek. Lisan çok önemli. Uzun zamandan sonra benim hükumetim beni Büyükelçi olarak
    Türkiye'ye gönderdi. Türkiye'de Macaristan'ı temsil ediyorum. Bildiğiniz gibi Macaristan Orta Avrupa'da önemli bir ülke. Biz Avrupa Birliğinin üyesiyiz. 2004'te 10 ülke Avrupa Birliğine katıldı. Macaristan'da bu ülkeler arasında yer alıyor. Biz Avrupa'da ki ülkeler ile işbirliği yapıyoruz. Her konuda istişare yapıyoruz. Biz Avrupa Birliğinde yarım milyar kişiyiz. Bütün dünyanın en güçlü birliği Avrupa Birliğidir. Bu güçlü ama yeteri kadar güçlü değil. Çünkü Türkiye eksik. Türkiye'nin de Avrupa Birliğine girmesi gerekir? diye konuştu.
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serdar Altıntuğ ise, ?Avrupa Birliği hepinizin bildiği gibi bizim çok konuda örnek alacağımız noktaları olan ama Türkiye olarak çok şey öğretebileceğimiz bir ortam. Avrupa Birliğinin normlarından olabildiğince faydalanmaya çalışıyoruz. Yasalarımızı ona göre ayarlıyoruz. Bu anlamda o işbirliğinin sürmesi zaman içinde Avrupa Birliğine bizi ortak olarak
    almaları önemli? şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.