|   | 
  • Ahşap Boyama Kursu Açılıyor


    Ahşap Boyama Kursu Açılıyor
    Dekoratif ahşap boyama kursu son başvuru tarihini kaçırmayın. İşte ahşap boyamanın teknikleri...

     Son Müracaat Tarihi 22 Kasım Cuma gününü kaçırmayın. Kursa başlama tarihi ise 23 Kasım cumartesidir. Kurs, İl Kültür ve Turizm müdürlüğünde yapılacaktır.

    Kurs Ücretsizdir.

    Peki ahşap boyama nasıl yapılır?
    Ahşap obje (eski bir eşyanı yada hobby mağazalarından almış olduğunuz ham obje) zımpara akrilik boya çeşitli kalınlıkta fırçalar ve vernik (isteğe göre yarı mat da olabilir). 
    Öncelikle objemiz ne olursa olsun işe zımpara yaparak başlıyoruz. Kuru bir bezle tozunu aldığımız objenin ipeksi bir yüzeye sahip olduğundan emin olduktan sonra açık istediğimiz renkteki boyayı bir kat sürüyoruz. Boyanın ilk katı iyice kuruduktan sonra su zımparasıyla hafifçe yaniden zımparalıyoruz. İkinci kat boyayı sürebiliriz. Kuruma işlemi bittikten sonra üzerine dilerseniz istediğiniz tekniği uygulayabilir yada sade bir şekilde vernikleyip kullanıma hazır hale getirebiliyorsunuz.

    Ahsap Boyama Teknikleri;

    Objenizi zımparalayıp temizleyin. Özellikle fotokopiyi yapıştıracağınız yüzeyin pürüzsüz olmasına dikkat edin.Fotokopinizi tersten zımparalayarak kağıdı inceltin. Bu işlem kağıdın çok daha kolay ve pürüzsüz yapışmasını sağlayacak. Resminizi önceden hazırladığınız yüzey üzerine dekupaj tutkalı ile yapıştırın. Yapıştırdığınız yüzeyde hava kabarcığı olmamasına dikkat edin. Resmin etrafını tamamlayarak ya da dilediğiniz bir tekniği uygulayarak objenizi tamamlayın?Son olarak verniğinizi sürün. Objeniz hazır. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.