|   | 
  • AK Parti'den Rehabilitasyon Merkezindeki Çocuklara Ziyaret


    AK Parti'den Rehabilitasyon Merkezindeki Çocuklara Ziyaret
    AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, il yönetim kurulu üyeleri ve il kadın kolları üyeleri ile 75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ndeki öğrencileri ziyaret etti.

     Ekim ayının ilk haftası kutlanan Dünya Çocuklar Günü dolayısıyla rehabilitasyon merkezinde eğitim gören çocukları ziyaret eden AK Parti Kayseri Milletvekili ve beraberindekiler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz ve okul müdürü Kadriye Yurtsuz tarafından karşılandı. 
    Ziyarette konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Dünya Çocuklar Günü'nü, ekim ayının ilk pazartesi günü kutlandığını, fakat Meclis'in açılacak olması ve yoğun çalışma temposu nedeniyle Kayseri'de olamayacaklarından bu günden kutlamayı uygun gördüklerini belirtti. 

    Milletvekili Tamer, şunları söyledi: ?Bu vesile ile burada eğitim gören çocukların Dünya Çocuklar Günü'nü kutluyorum. Dünya Çocuklar Günü ilk defa 1924 yılında bir çocuk konseyi kurulması ile başlamış. 1945 yılında Birleşmiş Milletler tarafından bu konseyin adı UNİCEF olarak değiştirilmiş. Hala bu gün dünyada pek çok çocuğa yardım eden, çocukların aşılarından tutun da birçok sıkıntıları ile ilgilenen Birleşmiş Milletler'e bağlı kurum. 1954 yılında da, dünyada 40 ülkenin toplanması ile ekim ayının ilk pazartesi gününü, Dünya Çocuklar Günü olarak ilan etmişler o günden itibaren Dünya Çocuklar Günü kutlanıyor. Çocuklarımız bizlerin geleceği. Her ülkede olduğu gibi bizler de bu çocukların sorumluluklarını üzerimizde taşıyoruz. Çocuklarımızın küçük yaştan itibaren eğitimleri ile yakından ilgilenip, geliştirerek ülkemizin geleceğini onlara teslim etmek istiyoruz. Dünyada ilk defa Mustafa Kemal Atatürk, bir bayram hediye etmiştir. Bu çok anlamlıdır. Çocuklar her şeyin en güzeline layıktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin muasır medeniyetler seviyesine getirebilecek, yarınlarımızı emanet edebileceğimiz kişiler olarak görüyoruz." 

    Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, normalde 50 çocuğa hizmet vermek için inşa edilmiş yatılı bir kuruluş. Şu anda 32 çocuğumuz burada yatılı olarak hizmet alıyor. Bunun yanında aile yanında kalan fakat burada eğitim alan 43 çocuğumuz var. Aynı zamanda kreş hizmetleri de sunuluyor. Yarından itibaren yeni bir hizmet adımı daha atacağız. Çocukların ev ortamında yaşamalarını sağlamak amacı ile 2 tane ev kiraladık. 6'şar kişilik grup halinde orada yaşayacaklar ve daha çabuk sosyalleşmeleri açısından bunun önemli olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu. 

    Konuşmaların ardından milletvekili ve beraberindekiler, sınıfları tek tek dolaşarak eğitim gören öğrencilerin Dünya Çocuklar Günü'nü kutlayıp çeşitli hediyeler verdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.