|   | 
  • AKP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AHMET ÖKSÜZKAYA: ''TÜM ENGELLİLERİ BAŞ TACI Y


    AKP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AHMET ÖKSÜZKAYA: ''TÜM ENGELLİLERİ BAŞ TACI Y
    Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, AK Parti Hükumeti döneminde kanunda yaptıkları önemli değişikliklerle 'özürlü' kelimesini bir daha kullanmamak üzere tarihe gömdüklerini belirterek, ''Tüm engellileri baş tacı yaptık'' dedi.

     Milletvekili Öksüzkaya, Dünya Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, ''Engelli kardeşlerimizin Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle haftalarının hayırlara vesile olmasını ve problemlerinin aza indirilmesini diliyorum'' ifadelerini kullandı.
    Mesajında, ''Hükümetimiz döneminde kanunda yaptığımız önemli bir değişikliklerle özürlü kelimesini bir daha kullanılmamak üzere tarihe gömdük, tüm engelli vatandaşlarımızı baş tacı yaptık'' diyen Öksüzkaya, şunları kaydetti:
    ''Anayasa değişikliği ile engellilere pozitif ayrımcılık getirdik. Engelli vatandaşlarımız, sosyal güvenceden mahrumdu. 5378 sayılı Engelliler Kanunu?nu ve uygulamasına yönelik 15 yönetmelik çıkararak 1500 sayfalık özürlüler hukuku oluşturduk. İlk defa bakıma muhtaç tüm engellileri bakım hizmeti kapsamına aldık. Evde veya özel bakım merkezlerinde bakım hizmeti sunulan tüm engellilerin bakım ücretlerinin devlet tarafından karşılanmasını sağladık. Umuma açık tüm mekânların yol kaldırım gibi engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesini zorunlu hale getirdik. Bakıma muhtaç çocuğu olan annelere 5 yıl erken emeklilik hakkı getirdik. Engelliler için sayısı 100?e yaklaşan engelsiz yaşam merkezleri kurduk. Özel sektörde çalışan engelli işçilerin sigorta primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağladık. Engellilere ait bir evin emlak vergisinden muaf olmasını sağladık. Engellilerimizin ailelerine maaş bağladık. Evde bakılan engellinin ailesine asgari ücret uygulamasına 2006 yılında başlattık.''
    Tüm bu çalışmaların ilk değil son da olmayacağını bildiren Öksüzkaya, ''Hayat devam ettikçe engelli vatandaşlarımızın ihtiyacı olacak ve bizler de tüm engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak için seferber olacağız. Bu düşüncelerle engelliler haftasının hayırlara vesile olmasını diler saygılar sunarım'' dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.