|   | 
  • ASKERE GİTMEK İÇİN 63 KİLO VERDİ


    ASKERE GİTMEK İÇİN 63 KİLO VERDİ
    Yüksek kiloları nedeniyle askere alınmayan Tayfun Kol, kendini bir odaya kapatarak 95 günde 137 kilodan 74 kiloya kadar indi.

     Yüksek kiloları nedeniyle askere alınmayan Tayfun Kol, gururuna yediremedi, 90 günde 63 kilo verip 74 kiloya düştü. Çocuk yaşlarından itibaren yaşıtlarına göre daha kilolu bir yaşam süren Kol, 20 yaşına geldiğinde 137 kiloya ulaşmıştı. Askerlik başvurusu için amcasının oğluyla askerlik şubesine giden Tayfun Kol, aşırı kiloları nedeniyle askere alınmadı. Kendisine çürük raporu verileceği endişesiyle üzüntüyle eve dönen Tayfun Kol, zayıflamayı kafasına koyarak kendini bir odaya kapattı. Yaşadıklarını anlatan Tayfun Kol, ?Amcamın oğluyla birlikte muayeneye gitmiştik, 136 kilo 900 gramdım. Amcamın oğlunu askere aldılar bana da bir sene erteleme verdiler. Ben kendimi odaya kilitledim. İnsanlarla içli dışlı olduğumuz için ister istemez problemler de çok oluyor. Herkes bir şey dedi en sonunda kendimi odaya kapattım, hiçbir şey yemedim? dedi.95 gün boyunca su ile beslendiğini ifade eden Kol, ?Tabii ki askerlik benim için önemli. 20 yaşında herkes askere gidecek sonuçta. Askere gitmemem için çok geçerli bir sebebim olması lazım. Kilo benim elimde olan bir şey. kim olursa olsun yapması gerekilen bir şey. nasıl namus bir borçsa bu da bizim bir borcumuzdur. Kim olursa olsun gidip askerliğini yapsın. Kendime bir söz verdim, bu gireceğim yolda iki seçeneğim vardı. Ya askere gidecektim ya da gitmeyecektim. Yememek bana bir şe kaybettirmedi, yeseydim bir şey kazanamayacaktım. Tamamen kendi elimdeydi, onun için yememem lazımdı. Bunlar çok onur bozucu, gurur kırıcı şeyler. 95 günde sadece suyla beslendim. 95 gün sonra tartıya çıktım ve 74 kiloydum. Ondan sonra birkaç gün sonra muayene olmaya gittim. Askerlik şubesindeki görevliler de inanmadı. 95 günde kilo verdim yine bir sene bekledim öyle askere gittim? diye konuştu.

    Tayfun Kol?un annesi ise, çocuğunun eski kıyafetlerini artık eşinin giydiğini belirterek, ?Çok ısrar ettik ?ye? dedik ama yemedi. Tabii ki çok üzüldük, ağladık ama doktora gitmediği için bir şey yapamadık? dedi.

     



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.