|   | 
  • Bamya Altın İle Yarışıyor


    Bamya Altın İle Yarışıyor
    Besin değeri oldukça yüksek olan kuru bamyanın kilosu adeta altın ile yarışıyor

     Gramı 90 liradan satılan altına rakip olan kuru bamyanın kilosu marketlerde 120 liradan alıcı buluyor, aktarlarda ise bu rakam 70-80 liraya kadar düşüyor. Esnaflar, birçok derde deva olan bamyayı halkın yemesi için fiyatları aşağıya çektiklerini söylüyor. 

    Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine kadar birçok derde deva olan kuru bamya, dükkanlardaki yerini aldı. Kış mevsiminde daha çok tüketilen bamyaya ilgi artınca fiyatı da yükseldi. Marketlerde fiyatı 120 liraya kadar çıkan kuru bamya aktarlarda ise 70 liradan alıcı buluyor. Fiyat karmaşası yaşanmasına rağmen vatandaşlar bamya almaktan geri kalmıyor. 

    Esnaf Mustafa Eğilmez, bamyanın fiyatını marketlerde 120 liradan satılmasına rağmen kendilerinin kampanya yaparak, 70 liraya kadar düşürdüklerini söyledi. Eğilmez, iğne ucu ile ipe tek tek dizilen bamyanın üretiminin az olmasından dolayı pahalıya satıldığını ifade etti. Fiyat konusunda altın ile yarışan bamyayı en çok gurbetçilerin aldığını kaydeden Eğilmez, gurbetçilerin kilo kilo alarak, yaşadığı yabancı ülkelere götürdüğünü söyledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.